Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Η Ρωσία δε θέλει ξένη παρέμβαση, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται...Διεθνή συνωμοσία "βλέπει" η Λιβύη


Αντίθετη είναι η Ρωσία με οιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη, σύμφωνα με μία σημερινή δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ.
 
Σημειωτέον, η επίσημη αυτή δήλωση έγινε, ενώ πολλαπλασιάζονται τα διαβήματα προς την Ουάσινγκτον, «με στρατιωτικά μέσα να υποστηριχθούν οι εξεγερμένοι κατά του καθεστώτος Καντάφι».

«Δεν θεωρούμε μία ξένη παρέμβαση, ιδίως στρατιωτική, ως το μέσον επίλυσης της λιβυκής κρίσης. Μόνοι τους, οι Λίβυοι, θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους», τόνισε ο κ. Λαβρόφ μιλώντας σε πολλά ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δύο σημαίνοντες γερουσιαστές στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέϊν κι ο Δημοκρατικός Τζον Κέρι έχουν υποστηρίξει μία ζώνη απαγόρευσης της εναέριας κυκλοφορίας, πάνω από τη Λιβύη, ώστε τα πολεμικά αεροπλάνα του Καντάφι να μη μπορούν να βομβαρδίζουν θέσεις των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε στο Λευκό Οίκο ότι, «το ΝΑΤΟ σταθμίζει τις στρατιωτικές επιλογές, σε απάντηση της τρέχουσας κατάστασης στη Λιβύη».



Συνωμοσία από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία "βλέπει" η Λιβύη
Ο λίβυος υπουργός των Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, κατηγόρησε σήμερα το Παρίσι, το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον ότι συνωμοτούν, ώστε να διαιρεθεί η Λιβύη.

«Είναι σαφές, η Γαλλία, η Βρετανία κι οι ΗΠΑ επικοινωνούν πλέον με όσους λιποτάκτησαν και πέρασαν στην αντιπολίτευση, στην ανατολική Λιβύη», τόνισε ο αξιωματούχος που έδωσε στην Τρίπολη συνέντευξη τύπου. «Άρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνωμοσία, ώστε να διαιρεθεί η Λιβύη», πρόσθεσε




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου