Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Φασιστικούς» χαρακτηρίζει ο Φ. Κάστρο τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ


Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, κατήγγειλε σήμερα τον «φασιστικό πόλεμο» που διεξάγει το ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης και κάλεσε τον Μουάμαρ Καντάφι να αντισταθεί για «να το πνίξει στη λάσπη της ατίμωσης».

«Εάν ο Καντάφι τιμήσει τις παραδόσεις του λαού του και αποφασίσει να πολεμήσει, όπως υποσχέθηκε, μέχρι την τελευταία του πνοή στο πλάι των Λίβυων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους χειρότερους βομβαρδισμούς που έχει υποστεί ποτέ χώρα, θα πνίξει στη λάσπη της ατίμωσης το ΝΑΤΟ και τα εγκληματικά σχέδιά του» γράφει ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης σε ένα από τα άρθρα του που δημοσιεύονται τακτικά στον επίσημο Τύπο.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, που τιτλοφορείται «Ο φασιστικός πόλεμος του ΝΑΤΟ», ο Κάστρο, ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη τη Λιβύη και γνωρίζει προσωπικά τον Καντάφι, εξηγεί ότι εκφράζεται «ελεύθερα» γιατί δεν συμμερίζεται «τις πολιτικές ή θρησκευτικές αντιλήψεις του ηγέτη αυτής της χώρας».

Συγκρίνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ με τους βομβαρδισμούς της γερμανικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφύλιου πολέμου (1936-9), ο Φιδέλ Κάστρο γράφει ότι «το εγκληματικό ΝΑΤΟ θα γράψει μια ωραία ιστορία χαρακτηρίζοντας τους βομβαρδισμούς ανθρωπιστικούς».

Ο Κάστρο υπενθυμίζει τέλος ότι από τις 21 Φεβρουαρίου είχε προειδοποιήσει ότι το ΝΑΤΟ σκόπευε «να βάλει χέρι στον πετρελαϊκό πλούτο της Λιβύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου