Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Βαρθολομαίος: "Ως έθνος ζήσαμε και χειρότερα αλλά κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει"


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, καθώς και οι μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Ίμβρου-Τενέδου Κύριλλος, Σάμου Ευσέβιος,Ζακύνθου Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας και Κηφισίας Κύριλλος, τέλεσαν υπό την παρουσία πλήθους πιστών, την λειτουργία, το πρωί της Κυριακής (26/06), στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφέρθηκε στο λόγο της επισκέψεώς του στην Αθήνα, δηλαδή την τελετή έναρξης των Special Olympics, και την πρόσκληση που του απηύθυναν ο Μητροπολίτης Κύριλλος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου να επισκεφθεί την πόλη τους για να ευλογήσει τον πιστό λαό.

Μάλιστα ο κ. Βαρθολομαίος προσέφερε ένα δισκοπότηρο στον μητροπολίτη Κηφισίας που προηγουμένως του είχε προσφέρει ένα σταυρό .

Μετά τη λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο οποίος, ως γνωστόν εξακολουθεί να αναρρώνει από το κάταγμα που υπέστη πριν από λίγες ημέρες στο πόδι του.

Στην είσοδο του δημαρχείου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης .

Ο Οικουμενικός πατριάρχης, απαντώντας αναφέρθηκε στις “δοκιμασίες” που περνά ο ελληνικός λαός λέγοντας ότι ήρθε στην Αθήνα σε δύσκολες ημέρες.

“Θέλουμε να σας πούμε θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση” είπε και συμπλήρωσε πως “από την εμπειρία μας, κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ενώ, ως έθνος, ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε.”

Στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου, παρουσία των μητροπολιτών, κληρικών, βουλευτών και πλήθους κατοίκων του Αμαρουσίου ο κ. Βαρθολομαίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης του Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και αυτός στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος, τονίζοντας ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, δίδει δύναμη και ελπίδα σε όλους, καθώς η κοινωνία μας-όπως πρόσθεσε- βρίσκεται σε σύγχυση, βιώνοντας την ανασφάλεια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως έχει τη δύναμη να προσφέρει διέξοδο.

Επισήμανε ακόμη ότι "ο λαός προσβλέπει στην πνευματική δύναμη του Πατριαρχείου, που πάντα ακόμη και σε περισσότερο δύσκολους καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει ο Πατριάρχης, ως πνευματικός και θρησκευτικός ηγέτης όλων των Ορθοδόξων."




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου