Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Daily Mail: "Χώρα της απληστίας η Ελλάδα"


Ένα προκλητικό δημοσίευμα αφιερώνει στην Ελλάδα η Dailymail, η οποία κάνει μια ειδική έρευνα όπως λέει στον πολιτισμός της απληστίας, της φοροδιαφυγής και της σκανδαλώδης σπατάλης.
Ο αρθρογράφος της Dailymail, Άντριου Μαλόνε περιγράφει πως έζησε μια μέρα στην Αθήνα και δη κινούμενος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως λέει ειρωνικά, το μετρό της Αθήνας είναι απόλαυση αφού έχει κλιματιστικό και τεράστιες τηλεοράσεις πλάσμα για να διασκεδάζει τους επιβάτες ενώ τα βαγόνια έρχονται στην ώρα τους.

Μάλιστα τονίζει πως οι επιβάτες έχουν και ένα άλλο πλεονέκτημα. Το δίκτυο συγκοινωνίας της χώρας μας είναι δωρεάν για τους 5 εκατ, ανθρώπους που ζουν εδώ, αφού δεν έχει κάποιον έλεγχο ή μπάρες όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έτσι οι "καλοί" πολίτες της Αθήνας απλά καλούνται να επικυρώσουν το εισιτήριό τους κατά βούληση στα "ειλικρινή" μηχανήματα πριν επιβιβαστούν, και φυσικά ελάχιστοι το πράττουν.

"Κόλπα σε Ηράκλεια κλίμακα", συνεχίζει ο αρθρογράφος "κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη από τον ιδιοκτήτη του πιο μικρού καταστήματος μέχρι τους πολιτικούς, η απάτη έχει γίνει μέρος της ζωής τους όπως οι ελιές και το ούζο".

"Έτσι επιβάρυναν το κόστος του μετρό μη δίνοντας ούτε δεκάρα χρησιμοποιώντας το, συμβάλλοντας ωστόσο θετικά στη κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004", συνεχίζει με το ίδιο ειρωνικό ύφος.

Ωστόσο δε τα ρίχνει όλα στο επιβατικό κοινό αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες αφού ο μέσος μισθός τους ανέρχεται στις 60.000 λίρες.

Μάλιστα αναφέρει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Στ. Μάνου ο οποίος είχε δηλώσει πως "έχουμε μια σιδηροδρομική εταιρεία η οποία είναι υπό πτώχευση".

"Από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη ως μέρος ενός δύσμοιρου ονείρου των πολιτικών να την κάνουν υπερ-κράτος, το μισθολογικό κόστος έχει διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία", λέει και σημειώνει ότι είναι γελοίο να συνταξιοδοτούνται στα 50 οι σεφ, οι κομμωτές κτλ λόγω της "επίπονης και επικίνδυνης" φύσης της εργασίας τους.

Και όλα αυτά ενώ οι Βρετανοί θα έπρεπε να δώσουν 14.000 λίρες για την Ελλάδα κάτι που απετράπη μετά την έγκριση του πακέτου βοήθειας στις Βρυξέλλες.



''Αγανακτισμένοι", δείξτε την οργή στα σπίτια σας
Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στους Αγανακτισμένους οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Συντάγματος λέγοντας πως βρέθηκε εκεί και τους είδε να διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Όπως λέει, οι Αγανακτισμένοι πρέπει να στρέψουν την οργή τους πιο κοντά στο σπίτι τους σε εκείνους τους Έλληνες που για πολλά χρόνια έκαναν τους χαζούς και αρνιόντουσαν τη χώρα τους μη δίνοντας ότι της οφείλουν.

Μια μικρή βόλτα προς τα βόρεια προάστια, σημειώνει, θα μας πείσει εκεί όπου μένουν οι πιο πλούσιοι της χώρας και χαίρουν άκρας φοροαπαλλαγής, ενώ όσα δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις σπάνια αμφισβητούνται και αυτό υποτίθεται γίνεται ως χάρη για τα μεγάλα οφέλη που φέρνουν στη χώρα.

"Όλως περιέργως μόνο 5.000 πολίτες σε μια χώρα των 12 εκατομ. παραδέχεται ότι βγάζει πάνω από 90.000 λίρες το χρόνο, ένας μισθός που δεν επαρκεί για να αγοράσει κανείς ένα παράπηγμα για το κήπο του στη Κηφισιά.

Εκμεταλλευόμενοι ένα διεφθαρμένο σύστημα, οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν ενώ έχουν στη κατοχή τους σκάφη και βίλες σε νησιά".



Φακελάκι και πάλι φακελάκι
Ο αρθρογράφος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο φακελάκι το οποίο λύνει κάθε παρεξήγηση που μπορεί να δημιουργηθεί με τον εφοριακό. Υπολογίζεται τονιζει πως η μέση ελληνική οικογένεια δίνει 2.000 λίρες το χρόνο για φακελάκια.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως ο Γ.Παπανδρέου θα εξοπλίσει ελικόπτερα και μαζί με την βοήθεια του Google Earth μέσω εικόνων από δορυφόρους θα δει ποιος έχει πισίνα και ζει μέσα στη χλιδή ενώ δηλώνει επαίτης.

"Το πιο διάσημο και αποτελεσματικό μέτρο για να καμουφλάρεις τη πισίνα σου είναι να απλώσεις ένα στρατιωτικό πλέγμα", λέει ο Βασίλης Λογοθετίδης διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας τα λόγια του οποίου επικαλείται το δημοσίευμα...και συνεχίζει:

"Χωρίς καμία αμφιβολία οι Έλληνες μαγείρεψαν τα νούμερα ενώ ξόδευαν λες και δεν υπήρχε αύριο".

Προς το παρόν η κρίση έχει απλά φρεναριστεί με τους Ευρωπαίους να σώσουν από τη χρεοκοπία την Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά ενώ κάποιοι λένε πως θα καταρρεύσει πάλι μέσα σε δύο χρόνια.

Ίσως αν οι Έλληνες έσφιγγαν από μόνοι τους το ζωνάρι και πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν οι Ευρωπαίοι να μην ήταν τόσο θυμωμένοι μαζί τους... , σημειώνει.

"Αλλά έχοντας διαβεί τους δρόμους της Κηφισιάς και έχοντας παρακολουθήσει τις ορδές Ελλήνων να περνούν ανενόχλητοι ελεύθερα στο μετρό ξέρω πότε κάποιος μας εκμεταλλεύεται με τα δικά μας έξοδα", καταλήγει.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου