Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

"Δεν είμαι μασόνος"


Αναβρασμός στην Ιταλία για τα νέα μέτρα λιτότητας. Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί κατά του Μόντι. Τι απαντά ο ίδιος.


"Δεν είμαι μασόνος, δεν ξέρω καν τι είναι η μασονία", δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού La 7.

"Η φήμη αυτή άρχισε να κυκλοφορεί τελευταία, μόλις απέκτησα ευρύτερη δημοσιότητα, αλλά εγώ δεν πρόλαβα ούτε να μπω σε μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, για να δω τι σημαίνει η λέξη μασονία", τόνισε μιλώντας στη δημοσιογράφο Λίλι Γκρούμπερ.



Στηρίζει και η παράταξη του Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά μπορεί να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την περίοδο οικονομικής ύφεσης που διέρχεται, και να συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΠΕ μέχρι και σε ποσοστό 10%.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κεντροδεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπορεί να επιχειρήσει να προωθήσει την έγκριση τροπολογιών, κατά την οριστική έγκριση του εν λόγω διατάγματος της κυβέρνησης Μόντι από τη Βουλή και τη Γερουσία, ιδίως σε ότι αφορά τους οδηγούς ταξί και τους δικηγόρους.
"Θα στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε, πάντως, ο γρα
μματέας του μπερλουσκονικού"Λαού της Ελευθερίας", Ανζτελίνο Αλφάνο.

"Καλύτερα να μην γίνουν αλλαγές. Μάλλον, το πακέτο μέτρων που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή πρέπει να εγκριθεί ως έχει", κατέστησε σαφές ο Ιταλός πρωθυπουργός.


Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους οι Ιταλοί

Στο μεταξύ, τα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς προκαλούν σωρεία αντιδράσεων.
Οι φαρμακοποιοί, με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις κάνουν γνωστό ότι "τα μέτρα αυτά θα καταστρέψουν τον όλο τομέα" και ετοιμάζουν σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η δέσμη μέτρων της κυβέρνησης Μόντι προβλέπει τη δημιουργία πέντε χιλιάδων νέων φαρμακείων και την κατάργηση των περιορισμών σε ότι αφορά ωράρια και εφημερίες.


Κίτρινος πυρετός

Όμως και οι οδηγοί ταξί συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πακέτο μέτρων για την αύξηση του ανταγωνισμού.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής, η Δημόσια Αρχή για τις Μεταφορές πρόκειται να αποφασίσει, μετά από συναντήσεις με τους διάφορους δήμους, σε ποιές πόλεις της χώρας πρέπει να αυξηθούν οι άδειες των ταξί, ενώ θα εκδοθούν και άδειες "μερικής απασχόλησης", που θα επιτρέπουν και σε ένα δεύτερο άτομο να εργάζεται, εναλλάξ με τον ιδιοκτήτη του ταξί.

Οι ταξιτζήδες έχουν προκηρύξει πανιταλική απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και κάνουν γνωστό ότι πρόκειται να μπλοκάρουν τα κεντρικά σημεία των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Οι τελικές αποφάσεις, όμως, θα πρέπει να ληφθούν από τη "μικρή βουλή" της συγκεκριμένης κατηγορίας (με την συμμετοχή είκοσι τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων), που πρόκειται να συνεδριάσει μόλις της αποσταλεί, επίσημα, το κείμενο του διατάγματος για την αύξηση του ανταγωνισμού της κυβέρνησης Μόντι.

Στο Μιλάνο, οδηγοί ταξί καταφέρθηκαν βίαια κατά συναδέλφου τους, που είχε αποφασίσει να μην στηρίξει την απεργία.


Στον Πάπα οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι, από την πλευρά τους, έχουν σκοπό να προχωρήσουν και σε θεαματικές διαμαρτυρίες, διαδηλώνοντας έξω από τη Βουλή, την Γερουσία και τα διάφορα δικαστήρια της χώρας.

Θα προσπαθήσουν, επίσης, να συναντήσουν και τον Πάπα, για να του εκθέσουν τις απόψεις τους.
Ο ιταλικός δικηγορικός σύλλογος, απορρίπτει την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, όπως και την δυνατότητα να μπορεί να πραγματοποιείται, το ένα τρίτο της επαγγελματικής άσκησης ( συνολικά πρόκειται για δεκαοκτώ μήνες) εντός πανεπιστημίου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου