Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

«Υπόγειος» πόλεμος μεταξύ Mossad και MIT


Ευθεία επίθεση στο Ισραήλ με πολλαπλά μηνύματα πραγματοποιεί με άρθρο της στα αγγλικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την ΜΙΤ, το Ισραήλ κατασκοπεύει με τα UAV Heron την Τουρκία προς όφελος του PKK.


Πιο συγκεκριμένα όπως μελέτη της ΜΙΤ τα ισραηλινά Heron έχουν εντοπιστεί δύο φορές τους τελευταίους τρείς μήνες πάνω από την τουρκική επαρχία Hatay και Adana να πραγματοποιούν κατασκοπευτικές πτήσεις προς όφελος του PKK.


Το στοιχεία αυτά περιέχονται σε μία αναφορά που συντάχτηκε από  τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες η οποία παραδόθηκε στην τουρκική κυβέρνηση και προφανώς διέρρευσε στον φιλοκυβερνητικό τύπο. Τα ισραηλινά Heron σύμφωνα με την ΜΙΤ χρησιμοποιήθηκαν για την συλλογή πληροφοριών στις δύο αυτές τουρκικές περιοχές για να βοηθήσουν τις τοπικές ομάδες των Κούρδων μαχητών που δρουν στις δύο επαρχίες Hatay και Adana.

Πρόκειται για μία ακόμη ευθεία επίθεση της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ η οποία ουσιαστικά «δείχνει» προς την διεθνή κοινότητα ότι το Ισραήλ συνεργάζεται με μία ένοπλη οργάνωση η οποία μάχεται το επίσημο τουρκικό κράτος.

Στην περιοχή της επαρχίας Hatay οι τουρκικές στρατιωτικές συνοριακές φρουρές δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένες και  οργανωμένες με αποτέλεσμα όπως αναφέρει η μελέτη της ΜΙΤ κουρδικές ομάδες οι οποίες στρατοπεδεύουν στην συριακή πλευρά των συνόρων (;) να εισέρχονται στην τουρκική επαρχία για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν κουρδικές ομάδες είχαν επιτεθεί σε τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Hatay με αποκορύφωμα την επίθεση στην ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, η οποία είχε στοιχίσει στο τουρκικό Ναυτικό 7 νεκρούς και 6 τραυματίες.

Επιπλέον σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα σε τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ στελεχών του KCK, της πολιτικής πτέρυγας δηλαδή του PKK, η οποία είχε υποκλαπεί από την ΜΙΤ αναφέρεται η παροχή βοήθειας από τους Ισραηλινούς στο PKK μέσω της αποστολής 400 φορτηγών με εφόδια από μία ισραηλινή ΜΚΟ, της οποίας όμως το όνομα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και κατα πάσα πιθανότητα είναι μία ακόμη προσπάθεια της ΜΙΤ να προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις για το Ισραήλ.

Σε γενικές γραμμές το άρθρο αυτό αποτελεί μία ακόμη σαφή προειδοποίηση της Τουρκίας προς το Ισραήλ να μην εμπλακεί στις εσωτερικές του υποθέσεις, σε ένα υπόγειο εν εξελίξει πόλεμο που φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πρώην στενών συμμάχων.

Επιπρόσθετα με το άρθρο αυτό η Τουρκία στέλνει μήνυμα προειδοποίησης και στο καθεστώς Άσαντ αναφέροντας ότι εντός της Συρίας στρατοπεδεύουν Κούρδους μαχητές που επιτίθενται σε τουρκικούς στόχους εντός της Τουρκίας. 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου