Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σχέδιο παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών όλων των πολιτών


Οργουελικό σενάριο θυμίζει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να παρακολουθεί τις συνομιλίες όλων των πολιτών της, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Το σχέδιο «Big Brother» θα κοστίσει στους φορολογουμένους πολίτες 2,4 δισ. ευρώ ενώ η αντιπαράθεση στην κοινωνία ολοένα και φουντώνει. Το νομοσχέδιο προβλέπει παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή η αρμόδια αρχή θα μπορεί να γνωρίζει κάθε στιγμή τις συνομιλίες μεταξύ ανθρώπων και το περιεχόμενό τους.


Ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως θα καταγράφονται οι συνομιλητές και η διάρκεια της συνομιλίας, ή ο αποστολέας και ο παραλήπτης ενός e-mail, όχι όμως και το περιεχόμενο του μεταξύ τους «διαλόγου», για το οποίο θα χρειάζεται ένταλμα.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους του κυβερνητικού σχηματισμού, που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση όταν είχε επιχειρήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση να προωθήσει ένα τέτοιο σχέδιο και είχαν αντιδράσει σθεναρά.

Η βρετανική κυβέρνηση αρνείται πως τίθεται θέμα καταπάτησης ατομικών ελευθεριών και μιλά για προσαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας. Εκτιμάται πως το σχέδιο αυτό θα χρειαστεί σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για να εφαρμοστεί τα πρώτα δέκα χρόνια και στη συνέχεια θα κοστίζει περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή πάνω από 450 ευρώ το λεπτό!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου