Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΝΑΣΑ: Σενάρια για επικοινωνία με Εξωγήινους


Ταινία X-Files μοιάζει η νέα αναφορά της ΝΑΣΑ που περιλαμβάνει τα πιθανά σενάρια για μια μελλοντική επικοινωνία με εξωγήινα όντα. Ο Shawn Domagal, επικαφαλής τμήματος πλανητικών ερευνών της ΝΑΣΑ, και η ομάδα του παρουσιάζουν σενάρια, που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, σε περίπτωση που έλθουμε σε επαφή με εξωγήινους.

Τα εξωγήινα όντα που, ενδεχομένως, παρακολουθούν τη Γη ίσως βλέπουν τις ατμοσφαιρικές αλλαγές ως συνέπεια του καταστροφικού πολιτισμού και παίρνουν δραστικά μέτρα για να προλάβουν τα χειρότερα, σύμφωνα με μία αναφορά που αναπτύχθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ και το Πανεπιστήμιο του Penn State.

O Shawn Domagal, επικεφαλής τμήματος ερευνών της ΝΑΣΑ και η ομάδα του ανέπτυξαν "σενάρια" που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα "να προετοιμαστεί για πραγματική επαφή - επικοινωνία με εξωγήινους".

Η έκθεση των επιστημόνων περιλαμβάνει τρία σενάρια σε μια μελλοντική επαφή με εξωγήινα όντα το οποιο που ουσιαστικά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: την ωφέλιμη επικοινωνία, την ουδέτερη και την επιβλαβή.

Η οφέλιμη προοπτική αναφέρει ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσε να είναι συνεργάσιμοι οργανισμοί με αναπτυγμένη νοημοσύνη και γνώσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση των γήινων προβλημάτων όπως η πείνα, η φτώχεια  και η αρρώστια.

Επίσης θα μπορούσαν οι εξωγήινοι να συνεισφέρουν στην ανθρώπινη τεχνολογία και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο σε όλους τους τομείς.

Στο ουδέτερο σενάριο, οι άνθρωποι δε θα ενδιαφέρονται πάρα πολύ να έλθουν σε επαφή με  εξωγήινους επειδή, λόγω της διαφορετικότητας των οργανισμών αυτών, θα είναι δύσκολη η επικοινωνία και ίσως προκύψουν τεράστια γραφειοκρατικά ζητήματα που θα αποθαρρύνουν τέτοιου είδους "υπεργαλαξιακές" επαφές.

Τέλος, το τρίτο σενάριο αναφέρεται στην επιβλαβή προσέγγιση των εξωγήινων. Θα μπορούσαν να επιτεθούν και να βλάψουν τους ανθρώπους, να μεταδώσουν ασθένειες, ή να πάρουν ως σκλάβους κάποιους από μας. Στη χειρότερη προοπτική αυτής της κατηγορίας, οι εξωγήινοι μπορεί να εφαρμόσουν υψηλή τεχνολογία και τελικά αφανίσοουν την ανθρωπότητα.

Επίσης οι ερευνητές προειδοποιούν ότι οι εξωγήινοι μπορεί να ανησυχούν για τους πολιτισμούς που εξελίσσονται ραγδαία, είναι επιβλαβείς σε αυτούς αλλά και σε άλλους πολιτισμούς του γαλαξία. Επειδή οι  άνθρωποι εκτοξεύουν συνεχώς διαστημόπλοια προς το διάστημα, οι εξωγήινοι ίσως θεωρήσουν ότι απειλούνται και προχωρήσουν στην καταστροφή την ανθρωπότητας για να προστατευτούν.


Ακόμα όμως κι αν ποτέ δεν επικοινωνήσουμε με τους εξωγήινους, η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα πιθανά σενάρια που μπορούν να βοηθήσουν τη μελλοντική πορεία τους ανθρώπινου πολιτισμού ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή και να επιτευχεί η μακροπρόθεσμη επιβίωση της ανθρωπότητας.   



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου