Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η Γερμανία θα χάσει και τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο


Από τον Ανένταχτο

Παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει οι χώρες να χωρίζονται σε στρατόπεδα ανάλογα με το συμφέρον τους. Οχυρώνονται, προετοιμάζονται δημιουργούν τα κατάλληλα αναχώματα.
Καταστρώνουν σχέδια, στρατηγικές και τακτικές άμυνας και επίθεσης.
Προπαγάνδα, ψυχολογική πίεση χειρισμός της μάζας.
Διλλήματα, εκφοβισμός.
Οι δημοκρατίες πιέζονται. Τα δημοκρατικά κόμματα, αυτά που συνήθως ονομάζουμε κεντρώα –είτε έχουν αριστερές είτε δεξιές τάσεις – πιέζονται.


Οι νόμοι της φυσικής αμείλικτοι.
Όσο πιέζεις στο κέντρο οι δυνάμεις κινούνται προς τα άκρα. Πολιτικά αυτό σημαίνει άνοδο της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς.

Όσο αμείλικτα αυταπόδεικτη είναι η φυσική άλλο τόσο είναι και η ιστορία. Έχουν συμβεί στο παρελθόν όλα τα παραπάνω, ίσως με πιο πρωτόγονους τρόπους μιας και σήμερα η τεχνολογία δίνει περισσότερα επιλογές ως προς τα μέσα με τα οποία θα εφαρμοστούν.
Η Ελλάς που στέκεται σε όλα αυτά; Μα, όπου στεκόταν ανέκαθεν. Στο περιθώριο...

Στην εξωτερική πολιτική μάλλον με τους λιγότερα ανήθικους. Το τοποθετώ έτσι γιατί οι πόλεμοι δεν γίνονται για κάποια δήθεν τιμή ή περηφάνια. Αυτά έπονται. Κυρίως γίνονται για συμφέροντα. Και δη οικονομικά συμφέροντα.

Στην εσωτερική, κάποιοι αντικειμενικά πατριώτες, και πολλοί δοσίλογοι, ή πατριώτες αριστεροί ή δεξιοί (είπαμε αμείλικτη η ιστορία).
Πιθανόν να είμαστε οι πρώτοι που θα αντισταθούμε, αλλά και οι πρώτοι που θα πέσουν.
Αυτή είναι και η μοίρα των μικρών, ας μην γελιόμαστε.
Θα λειτουργήσουμε ως ανάχωμα για άλλους, όπως συνέβη στην ιστορική μάχη της Κρήτης. Πιθανόν να βρεθεί και ο σύγχρονος Τσώρτσιλ, που θα πει ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες».
Πάλι όμως θα έχουμε τις μεγαλύτερες απώλειες…

Πολλοί λένε ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για τα αποθέματα νερού. Άλλοι ισχυρίζονται ότι θα είναι για τα πετρέλαια και γενικότερα για την ενέργεια.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι οικονομικός και έχει ήδη αρχίσει. Όχι στα Πεντάγωνα και στους στίβους μάχης, αλλά στα οικονομικά φόρουμ και στα χρηματιστήρια.

Για μία ακόμη φορά τον έχει κηρύξει η Γερμανία !

Τον έχει κηρύξει αρχικά ενάντια στην υπόλοιπη Ευρώπη. Προβλέπω μάλιστα ότι σύντομα θα βρεθεί αυτή στο περιθώριο. Τότε τα άκρα θα πάρουν τα ηνία και το κουβάρι θα ξετυλιχτεί.

Και για μία ακόμη φορά θα τον χάσει.

Δυστυχώς επειδή η πουτάνα η ιστορία είναι αμείλικτη, μπορεί να είμαστε με το μέρος των νικητών, αλλά για μία ακόμη φορά με τεράστιες απώλειες και με τις λιγότερες αποζημιώσεις.

Εις το επανιδείν


Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου