Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μελέτη: Τσουνάμι θα πλήξει το Ισραήλ μέσα σε 50 χρόνια!


Μια μελέτη του Τμήματος Ναυτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Χάιφα (School of Marine Sciences at the University of Haifa), υπό τον Δρ. Μπέβερλι Γκούντμαν, η οποία ήρθε στο φως της ευρύτερης δημοσιότητας από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 την περασμένη Κυριακή, προβλέπει ότι εντός της επόμενης πεντηκονταετίας, τουλάχιστον ένα τσουνάμι θα πλήξει τις ακτές του εβραϊκού κράτους!

Τα αποτελέσματα θα είναι καταστρεπτικά, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, που προτρέπει στη λήψη προληπτικών μέτρων, αφού οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών, θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 15 λεπτά για να εγκαταλείψουν την περιοχή, αναζητώντας καταφύγιο σε κάποιο υψόμετρο για να αποφύγουν την καταστροφή.

Το τσουνάμι θα προκληθεί ως αποτέλεσμα κάποιου μεγάλου σεισμού, ενώ όπως διευκρινίζεται, κάθε 15 χρόνια σημειώνεται τσουνάμι στη Μεσόγειο, άρα δεν είναι ένα άγνωστο για την περιοχή φαινόμενο.

Το ερώτημα είναι αφενός, εάν η μαζική εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή παίζει κάποιον ρόλο και αφετέρου, εάν στην Ελλάδα μας απασχολεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο…



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου