Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι Άγιοι Τόποι γίνονται τόποι του Αλλάχ


Στα χώματα όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του χριστιανισμού και άπλωσε τη διδασκαλία του ο Ιησούς, εξελίσσεται σήμερα μία απάνθρωπη «εκστρατεία εκκαθάρισης από την πανούκλα των άπιστων», όπως την αποκαλούν οι τρομοκράτες του ISIS, που έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους στο Λίβανο.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τώρα, στο στόχαστρό τους έχει μπει και η ελληνική ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, που αριθμεί περίπου 300.000 μέλη, εκ των οποίων τα 3.000 έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Το σχέδιο αφανισμού των χριστιανών της Μέσης Ανατολής βρίσκεται πλέον στην τελική φάση υλοποίησής του, καθώς μετά τη διάλυση των ιστορικών χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας και του Ιράκ, οι τζιχαντιστές έβαλαν πλώρη να ξεριζώσουν κάθε τι χριστιανικό στο Λίβανο και γενικότερα στους Άγιους Τόπους.

Ήδη, σε πολλές χριστιανικές περιοχές της Μέσης Ανατολής έχουν σηκώσει τη μαύρη σημαία του ISIS και αλλού τη σημαία με την ημισέληνο, θέλοντας να επισημάνουν με τον τρόπο αυτό, ότι οι Άγιοι Τόποι πλέον γίνονται τόποι λατρείας του Αλλάχ.

Η θρησκευτική και πολιτική γενοκτονία των 14 εκατ. χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή, αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο για τους τζιχαντιστές και τους φανατικούς ισλαμιστές, που ουσιαστικά θέλουν να σβήσουν τη χριστιανική ιστορία από τους ιερούς τόπους. Στη Συρία, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, οι χριστιανικές μειονότητες με τα 2,5 εκατ. μέλη τους ζουν στο καθεστώς του απόλυτου τρόμου, με την ίδια κατάσταση στο Ιράκ, όπου οι περίπου 500.000 χριστιανοί που είχαν απομείνει μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν να αντιμετωπίζουν καθημερινά φρικαλεότητες χωρίς έλεος.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ορθόδοξων ναών και των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων του χριστιανισμού έχει παραδοθεί στο μένος των ακραίων ισλαμιστών και από όσες εκκλησίες ελληνορθόδοξες και μνημεία υπήρχαν στη Μέση Ανατολή έχει απομείνει μόνο το 30%. Ήδη πολλοί μιλάνε για ένα έγκλημα κατά του παγκόσμιου πολιτισμού, καθώς η UNESCO παρακολουθεί αμήχανη την καταστροφή σπάνιων ιστορικών μνημείων.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου