Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κινδυνεύει να πλημμυρίσει»


Τα νερά κατέκλυσαν και νέα τμήματα της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης σήμερα, ενώ μερικά καταστήματα άρχισαν να προσφέρουν μερίδες φαγητού και η πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι ορισμένες περιοχές της Μπανγκόκ μπορεί να είναι πλημμυρισμένες για "έως και έναν μήνα" και ότι το κέντρο της πρωτεύουσας έχει μία στις δύο πιθανότητες να πλημμυρίσει εντελώς.

Οι κάτοικοι της Μπναγκ Φλαντ, παραποτάμιας περιοχής που βρίσκεται αρκετά κοντά σε τρεις πλημμυρισμένες περιοχές στη βόρεια Μπανγκόκ, εκλήθησαν να την εκκενώσουν άμεσα.


Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα προειδοποίησε σήμερα ότι το κέντρο της πρωτεύουσας έχει μία στις δύο πιθανότητες να πλημμυρίσει εντελώς, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν ελλείψεις πόσιμου νερού στην πρωτεύουσα.

Η πρωθυπουργός εξέφρασε το φόβο ότι τα φράγματα δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν την τεράστια ποσότητα νερού που έχει πλημμυρίσει το βόρειο τμήμα για εβδομάδες.

"Όμως είμαι κατά 50% πεπεισμένη για το γεγονός ότι η κεντρική Μπανγκόκ δεν θα πλημμυρίσει εντελώς", σημείωσε η ίδια, ενώ χθες είχε δηλώσει ότι η πιθανότητα αυτή είναι "εξαιρετικά μεγάλη".

Ωστόσο η κατάσταση παρουσιάζεται σήμερα σταθερή, με το βόρειο τμήμα της Μπανγκόκ, όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, στο οποίο έχουν επηρεαστεί οι εσωτερικές πτήσεις, να εξακολουθεί να αποτελεί το τμήμα της πρωτεύουσας που έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου