Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τεράστιο κύμα μετανάστευσης θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή


Τη μετανάστευση τεράστιου αριθμού ανθρώπων θα προκαλέσουν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μελέτες του βρετανικού think tank Foresight.

Οι συντάκτες της μελέτης προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα «παγιδευτούν» σε ευαίσθητες περιοχές και δε θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, ιδίως από φτωχές χώρες, οι κάτοικοι των οποίων δε θα έχουν αρκετά χρήματα για να μεταναστεύσουν αλλά ούτε θα μπορούν να μείνουν, καθώς η ξηρασία και οι πλημμύρες θα πλήττουν καθημερινά τις ζωές τους.


Τονίζουν, επίσης, ότι μέχρι το 2060 πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι θα επηρεαστούν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα οι πόλεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας να κατακλυστούν από κόσμο.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν την ανάγκη οι μετανάστες να λαμβάνονται υπόψη στους αστικούς σχεδιασμούς, καθώς ήδη σε ολόκληρο τον πλανήτη, 150 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε πόλεις με προβλήματα λειψυδρίας και εύρεσης στέγης, ενώ έως το 2015 εκτιμάται ότι οι φτωχοί κάτοικοι των αφρικανικών μεγαλουπόλεων θα ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου