Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η τελευταία επιστολή Καντάφι: «Σίλβιο, σταμάτησε τους!»


Ήταν ίσως η τελευταία επιστολή του Μουαμάρ Καντάφι προς κάποιον που θεωρούσε φίλο. Παρακάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παρέμβει για να σταματήσουν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί. Άδικα περίμενε...



ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

«Αγαπητέ Σίλβιο,
σου στέλνω αυτή την επιστολή μέσω των συμπατριωτών σας που ήρθαν στη Λιβύη να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη στιγμή για το λαό της Μεγάλης Τζαμαχιρίγια.

Έμεινα έκπληκτος από τη στάση ενός φίλου με τον οποίο έχω υπογράψει συνθήκη φιλίας προς όφελος των δυο λαών μας. Ελπίζω, αν σε ενδιαφέρει να το κάνεις, να δοκιμάσεις μια διαμεσολάβηση πριν προσφέρεις την υποστήριξή σου σε αυτόν τον πόλεμο.

Δε σε κατηγορώ για κάτι, για το οποίο δεν είσαι υπεύθυνος γιατί ξέρω καλά ότι δεν ήσουν υπέρ μιας τέτοιας καταστροφικής ενέργειας, που δεν τιμά ούτε εσένα ούτε τον ιταλικό λαό.

Αλλά πιστεύω ότι έχεις ακόμη τη δυνατότητα να κάνεις πίσω και να υπερασπιστείς τα συμφέροντα των λαών μας. Να είσαι σίγουρος ότι τόσο εγώ όσο και ο λαός μου, είμαστε πρόθυμοι να ξεχάσουμε και να γυρίσουμε αυτή τη «μαύρη σελίδα» των σχέσεων που ενώνουν τους λαούς της Λιβύης και της Ιταλίας.

Σταμάτησε τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν τους Λιβύους αδερφούς μας και τα παιδιά μας. Μίλα με τους (καινούργιους) φίλους και συμμάχους σου για να σταματήσεις αυτή την επίθεση κατά της χώρας μου.

Εύχομαι ο Παντοδύναμος Θεός να σας οδηγήσει στο δρόμο της δικαιοσύνης για να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος που υφίσταται η χώρα μου».

Η επιστολή Καντάφι δεν είναι καμία ανταπόκριση στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ρώμης. Τα υπόλοιπα, τα έχει πια γράψει η ιστορία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου