Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"Κυβερνοπόλεμος": "Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν από ηλεκτρονικό Περλ Χάρμπορ"


Για “ηλεκτρονικό” Περλ Χάρμπορ,μιλάνε Αμερικανοί ειδικοί στα συστήματα ασφαλείας του ιντερνέτ. Κρατώντας πάντα τη σκέψη ότι πιθανόν να υπερβάλουν σε όσα υποστηρίζουν για να “πουλήσουν ασφάλεια” και να βγάλουν χρήματα δεν μπορεί κανείς εύκολα να αγνοήσει τα στοιχεία που παρουσιάζουν.

Ο Richard Bejtlich, διευθύνων σύμβουλος ασφαλείας της Mandiant εταιρείας που παρέχει λύσεις ασφάλειας, μιλώντας σε συνέδριο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε ότι το 100% από τις εισβολές που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αφορούν σε επιθέσεις πολύ σύνθετες και επαγγελματικές.

Όσοι τις έκαναν ήταν σε θέση να πάρουν ότι στοιχεία ήθελαν από τις υπηρεσίες που είχαν στοχοποιήσει.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο μέσος όρος του χρόνου που γίνεται η επίθεση και η αποκάλυψή της είναι 416 ημέρες και στις ΗΠΑ οι ενδιαφερόμενοι το μαθαίνουν συνήθως από το FBI.

Το βασικό και ανησυχητικό για τις ΗΠΑ συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι Κινέζοι και Ρώσοι έχουν πλέον κάνει τεράστια άλματα στο τομέα του “κυβερνοπολέμου” και ότι οι ΗΠΑ από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από ένα cyber-Περλ Χάρμπορ,όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου