Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες της Βουλής για την παρέλαση

Ξεκίνησε ως φήμη. Αποδείχθηκε όμως αληθινή. Δείτε το σχετικό βίντεο με την παραδοχή του υφυπ. Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Παραδέχτηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, την παρουσία ελεύθερων σκοπευτών στη στέγη της Βουλής, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
"Αλίμονο αν δεν υπάρχει ένα πέπλο προστασίας" δήλωσε ο υφυπουργός.

Υπάρχει όμως και άλλη είδηση...

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι "δεν είναι η πρώτη φορά" και ότι "όλα τα χρόνια υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές και θα υπάρξουν και αύριο και τα επόμενα χρόνια, διότι στο Σύνταγμα βρίσκεται η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, η στρατιωτική ηγεσία και όλο το διπλωματικό σώμα".

"Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν είναι για τους πολίτες εκεί. Μιλάμε για τρομοκρατία, μιλάμε για απειλές από διεθνή τρομοκρατία, αυτά είναι αυτονόητα πράγματα και συμβαίνουν σε κάθε χώρα του κόσμου, δεν έχουν όμως καμία σχέση με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας", υποστήριξε.

Πάντως παραδέχτηκε ότι "δεν πρέπει να εορτάζεται 25η Μαρτίου κάτω από αυτές τις συνθήκες".


Η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Η παρουσία ελεύθερων σκοπευτών στο χώρο της παρέλασης, στην πλατεία Συντάγματος και οι δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει:

"Οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Λ. Οικονόμου περί ελεύθερων σκοπευτών, εγείρει μείζον πολιτικό θέμα. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, ενοχοποίησης των κοινωνικών διεκδικήσεων και καταστολής . Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι προφανώς ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εν τη ρύμη του λόγου αναφέρθηκε με τη φράση "ελεύθεροι σκοπευτές" στους άοπλους αστυνομικούς που είχαν ανέβει στις ταράτσες της Βουλής για να συντονίσουν πιο αποτελεσματικά την επιχείρηση προστασίας της παρέλασης από ενδεχόμενα επεισόδια.

Η φωτογραφία είναι από το εξωτερικό





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου