Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Άκρα του τάφου σιωπή στην Ελλάδα για τις παρακολουθήσεις


Η Ευρώπη συγκλονίζεται από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Η Μέρκελ εξοργισμένη απαιτεί δημόσια συγγνώμη από τον Ομπάμα γιατί η NSA άκουγε τα πάντα, ακόμη και το τηλέφωνό της. Όλες οι χώρες βάλλουν κατά της Ουάσιγκτον για την πρακτική της να κατασκοπεύει μ’ αυτό τον τρόπο σημαντικούς και λιγότερο σημαντικούς ηγέτες.

Κι όμως, στην Ελλάδα άκρα του τάφου σιωπή. Δεν ακούμε τίποτε, δε βλέπουμε τίποτε, δε μιλάμε. Κι όμως, η χώρα μας είναι αυτή που πρώτη αποκάλυψε ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολουθήσεων πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την ανοχή της τότε κυβέρνησης; Χωρίς την ανοχή αυτής; Όπως και να είναι η Ελλάδα πριν από 8 χρόνια συγκλονίστηκε από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στρατηγείο των παρακολουθήσεων ήταν η αμερικανική πρεσβεία και οι κεραίες που αποκαλύφθηκαν βρίσκονταν γύρω από το κτίριο αυτό. Αποδείχθηκε ότι παρακολουθούνταν ακόμη και ο Καραμανλής και κορυφαίοι υπουργοί.

Το σκάνδαλο της Vodafone απείλησε ακόμη και τη διάλυση της τότε κυβέρνησης αφού πολλά ακούστηκαν και πολλά ειπώθηκαν. Ωστόσο, χρόνια μετά δεν έχουμε μάθει ποτέ τι πραγματικά συνέβη. Ποιος έκανε τις παρακολουθήσεις, με τη βοήθεια ποιων και για πόσο χρονικό διάστημα. Επίσης, σήμερα γίνονται παρακολουθήσεις; Ένα παλικάρι ο Κώστας Τσαλικίδης, στέλεχος της Vodafone έχασε τη ζωή του. Αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν γιατί αποκάλυψε κάτι πολύ μεγάλο γι’ αυτόν; Η εταιρεία που ήταν βασική υπεύθυνη για τις υποκλοπές έφαγε ένα μεγάλο πρόστιμο και στη συνέχεια αυτό μειώθηκε ή και χάθηκε. Οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεση απολαμβάνουν τα πλούτη τους, διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθυντές και υπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για το γεγονός ότι κάποιοι «μόλυναν» το δίκτυό τους.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, πάντως, δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον είχε βάλει και στην Ελλάδα τον… κοριό της πριν από πολλά χρόνια. Και μπορεί η χώρα μας να είναι σε δύσκολη θέση και να μη μπορεί να διεκδικήσει συγγνώμες και αποζημιώσεις, όμως, τουλάχιστον οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να μάθουν την αλήθεια. Τουλάχιστον αυτό μόνο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου