Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νάιτζελ Φάρατζ: ''Δεν θέλουμε την σημαία της Ε.Ε.''


Όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle, τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές στο ευρωκοινοβούλιο, με επικεφαλής τον Φάρατζ, ο οποίος στο παρελθόν έχει ασκήσει σκληρή κριτική κατά της Ε.Ε. Για την οικονομική πολιτική που έχει επιβληθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και σε άλλες χώρες του Νότου.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλίο, ο Φάρατζ δήλωσε: πως «ορίζοντας ως αφετηρία της ανόδου των ευρω-σκεπτικιστών είναι το 2005 με το ''ΟΧΙ'' των Γάλλων στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Από το 2005 η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της ταυτότητας. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν θέλουμε αυτή τη σημαία, δεν θέλουμε αυτόν τον ύμνο, δεν θέλουμε ευρωπαϊκά διαβατήρια και πολιτική ένωση.

Αυτή η θέση δεν έχει τίποτα το εξτρεμιστικό, τίποτα ακροδεξιό ή ακροαριστερό. Είναι μία φυσιολογική διεκδίκηση ταυτότητας. Από και και πέρα, μπορείτε να φωνάζετε όσο θέλετε, όσο φωνάζετε τόσο επιβεβαιώνετε την πρόβλεψή μου ότι θα υποστείτε δεινή ήττα στις ευρωεκλογές του χρόνου» ανέφερε ο Βρετανός πολιτικός.





ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: