Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΝSΑ παρακολουθούσε και τον Πάπα!


Και τον Πάπα Φραγκίσκο παρακολουθούσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Panorama.

Όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση του περιοδικού - το οποίο κυκλοφορεί την Πέμπτη -, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Κονκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκε με την εκλογή του αργεντινού ποντίφικα.

Αυτό σημαίνει, κατά το δημοσίευμα, ότι πιθανόν ετέθη υπό παρακολούθηση και ο ξενώνας των ανώτατων κληρικών Σάντα Μάρτα, στον οποίο διαμένουν κατά παράδοση οι καρδινάλιοι κατά την διάρκεια του Kονκλάβιου.

Εκεί ακριβώς επέλεξε να μείνει ο Πάπας Φραγκίσκος, αρνούμενος να μετακομίσει στην ειδική παπική κατοικία.

«Δεν προκύπτει να έγιναν παρακολουθήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε» περιορίστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη από το 2005, όταν ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι στην αμερικανική πρεσβεία της Ρώμης υπάρχει ένα ειδικό δωμάτιο με τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από την CIA και της NSA για τις παρακολουθήσεις.

Ο ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αναμένεται να μιλήσει εντός του Νοεμβρίου στο Κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με τις διαστάσεις του σκανδάλου που αφορούν την Ιταλία.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου