Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΕΕ: Συμφωνία για τραπεζική ένωση με το βλέμμα στην παγκοσμιοποίηση


Σταθερά τα βήματα για την δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου εξουσίας, το οποίο ευελπιστούν οι παγκοσμιοποιητές να ελέγχει απόλυτα τις οικονομικές δραστηριότητες του πλανήτη και άρα να χειραγωγεί πλήρως τις λαϊκές μάζες, καταπιέζοντας τους όποιους αντιφρονούντες…           

Ο δρόμος για την δημιουργία ενιαίου τραπεζικού συστήματος στον πλανήτη, βάσει του οποίου η παγκόσμια διαπλοκή θα ελέγχει πλήρως την οικονομία, ανοίγει διάπλατα μετά την συμφωνία, στην οποία προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την τραπεζική ένωση και τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών χαρακτηρίζοντας μάλιστα κοσμοϊστορική την ημέρα για τις τράπεζες του μπλοκ.

Συγκεκριμένα, οι χώρες της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τηn δημιουργία μίας κοινής ευρωπαϊκής Αρχής που θα έχει τη δύναμη και τα κονδύλια για την διάσωση ή την εξυγίανση προβληματικών τραπεζών. Η συμφωνία θα επιτρέψει τηn δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού αποφάσεων, αρμόδιου να αποφασίζει πώς θα διαχειριστεί τράπεζες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να οργανώνει ενδεχομένως την πτώχευσή τους.

Ο μηχανισμός αποφάσεων θα αρχίσει να λειτουργεί το 2015 και θα εφαρμοστεί άμεσα σε ό,τι αφορά τις 130 πιο σημαντικές τράπεζες της ευρωζώνης, καθώς και τις διασυνοριακές τράπεζες. Θα δημιουργηθεί ένα συμβούλιο αποφάσεων, το οποίο θα αποφασίζει αν θα ανακεφαλαιοποιήσει ένα ίδρυμα ή θα το θέσει υπό εκκαθάριση.

Ένα ενιαίο ταμείο θα έρθει να συμπληρώσει το μηχανισμό και θα χρησιμεύει κυρίως για να οργανώνει την πτώχευση μιας τράπεζας ή για να χρηματοδοτεί τα κόστη της αναδιάρθρωσής της. Θα αρχίσει να λειτουργεί σταδιακά από το 2016, αλλά δεν θα είναι πλήρως επιχειρησιακό πριν περάσουν 10 χρόνια.

Λιγότερες ευθύνες για τις κυβερνήσεις, λοιπόν, αλλά και λιγότερη έως μηδαμινή ανεξαρτησία. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από ένα κέντρο. Ο κύριος πλούτος συγκεντρώνεται, όπως βλέπουμε, σε όλο και λιγότερα χέρια. Αυτά τα χέρια υπογράφουν τις διατάξεις που «σκοτώνουν» σιγά-σιγά την ελευθερία όλων μας, καθώς όποιοι ελέγχουν την οικονομία ελέγχουν την ιατρική, την παιδεία, τις εξουσίες κ.ο.κ. Έτσι καταπολεμάται π.χ. η χρήση βιταμινών και βοτάνων και επιβάλλεται η χημική ιατρική, η εκπαίδευση εναρμονίζεται με τις «επιταγές» του Ο.Η.Ε., περνάνε αντί-λαϊκά νομοσχέδια κτλ.

Η υπερσυγκέντρωση εξουσιών επιδιώκει να εγκαθιδρύσει μιας σοβιετικής απόχρωσης παγκόσμια χούντα, όπου το κράτος δυνάστης εκ μέρους του ενός κέντρου διαχείρισης του πλούτου θα καταπιέζει τους πολίτες, οι οποίοι θα εξαρτώνται πλήρως από αυτό δίχως περιθώρια ελιγμών.

Αυτά είναι τα σχέδια, ωστόσο, όπως είδαμε στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο, οι παγκοσμιοποιητές τα βρίσκουν λίγο σκούρα και ουδείς γνωρίζει σε ποιον βαθμό θα τα εφαρμόσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πραγματικά δύσκολες μέρες ξημερώνουν αλλά οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου