Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Καμπάνα» στην Google από την Ισπανία για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων


Πρόστιμο συνολικού ύψους 900.000 ευρώ επέβαλε στην Google η ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων για τρεις παραβιάσεις της νομοθεσίας της χώρας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καλώντας τον κολοσσό του Διαδικτύου να συμμορφωθεί με το νόμο άμεσα.

Η νέα πολιτική προστασίας απορρήτου της Google, η οποία υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2012, δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τονίζει η Ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (AEPD).

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η Google δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες όσον αφορά το τι είδους δεδομένα αποθηκεύει και σε τι χρησιμεύουν.

Η Google διατηρεί, επίσης, προσωπικά δεδομένα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο και καθιστά δύσκολο για τους χρήστες να κάνουν ενημερώσεις και να διαγράψουν προσωπικές πληροφορίες, σύμφωνα και πάλι με την AEPD.

Η εκπρόσωπος της Google στην Ισπανία, Μαρίσα Τόρο, ανακοίνωσε πως η εταιρεία μελετά την ανακοίνωση.

Οι αρμόδιες αρχές και άλλων ευρωπαϊκών κρατών -μεταξύ των οποίων Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία- έχουν δηλώσει επίσης πως η Google πρέπει να παράσχει πρόσθετες εγγυήσεις ότι συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής που ισχύει στην εκάστοτε χώρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου