Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Θεωρία συνωμοσίας: Ο Πούτιν δολοφόνησε τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας και όλους τους επικεφαλής του στρατού;


«Για την πλειοψηφία των ανθρώπων και του Τύπου δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Πολωνίας να σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ένα δάσος της Ρωσίας, το 2010.

Όσοι το έλεγαν αυτό εκείνη την εποχή θεωρήθηκαν συνωμοσιολόγοι ή παρανοϊκοί. Αλλά η στάση του Πούτιν το τελευταίο διάστημα δίνει αφορμές για να ξαναδούμε ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας, ακόμη και εκείνες που έμοιαζαν παράλογες και αστείες».

Η Μόσχα είναι υπεύθυνη

Αυτό είναι το συμπέρασμα άρθρου του DailyBeast το οποίο δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, 4 χρόνια μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον πρόεδρο της Πολωνίας. Σύμφωνα με το εν λόγω σενάριο, η Μόσχα είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του Καζίνσκι και πολλών υπουργών του που επέβαιναν στο αεροπλάνο.




Ο Πούτιν εξαφάνισε την κυβέρνηση της Πολωνίας

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Ο Πούτιν εξαφάνισε την κυβέρνηση της Πολωνίας το 2010; Μια άλλη ματιά» και ο δημοσιογράφος Βιλ Κάθκαρτ που το υπογράφει θυμίζει πώς έγινε το δυστύχημα:
Επισήμως, το αεροπλάνο του Πολωνού προέδρου συγκρούστηκε στις 10 Απριλίου 2010 μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πίστα, λίγο πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σμολένσκ. Γρήγορα, οι αρχές της Ρωσίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για λάθος του πιλότου και στην πίεση που ασκούσε ο Πρόεδρος Καζίνσκυ στον πιλότο να προσγειωθεί παρά την πυκνή ομίχλη.




Κίνητρο και όπλο εγκλήματος

Ποιο ήταν το κίνητρο; Το ισχυρό αντι-ρωσικό αίσθημα του προέδρου της Πολωνίας. Ποιο ήταν το όπλο του εγκλήματος; Το αεροπλάνο, ένα Τουπόλεφ 20ετίας, το οποίο είχε επιδιορθωθεί στη Ρωσία και του είχαν βάλει μια βόμβα στην καμπίνα. Πώς απέκρυψαν το έγκλημα; Οι αρχές της Ρωσίας ανέλαβαν την έρευνα και επωφελήθηκαν ώστε να καθαρίσουν το σημείο από τα ύποπτα ίχνη και να παρέμβουν στα αρχεία και τις επικοινωνίες του αεροσκάφους.

Η εφημερίδα DailyBeast δεν έχει περισσότερα στοιχεία και πηγές για να πάει πιο μακριά: ένας Πολωνός επιστήμονας, φίλος κάποιων από αυτούς που χάθηκαν στο δυστύχημα και ένας πρώην ειδικός της CIA μιλούν γι'αυτό.


Όπως όλες οι θεωρίες συνωμοσίας, έτσι κι αυτή έχει πολλά ελκυστικά στοιχεία. Και είναι αλήθεια ότι η στάση του Ρώσου προέδρου ρίχνει πολύ νερό στο μύλο των συνωμοσιολόγων. Μια επιτροπή ερευνών απέκλεισε το ενδεχόμενο επίθεσης. Ωστόσο, το 1/3 των Πολωνών, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του αποθανόντος προέδρου, δεν πιστεύουν ότι η θεωρία του δυστυχήματος στέκει. «Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός για μια θεωρία συνωμοσίας που δείχνει τουλάχιστον ένα πράγμα: ότι η Πολωνία δεν πιστεύει στις προθέσεις της Ρωσίας» γράφει η εφημερίδα.




Tα ίδια λέει και βουλευτής Πολωνός
Ο Πολωνός συντηρητικός βουλευτής Antoni Macierewicz δηλώνει στην ιστοσελίδα «Nouvelles de France», τον περασμένο Μάιο.

«Θέλω καταρχήν να πω ότι αυτή η τραγωδία εκτός από την τεράστια απώλεια του προέδρου οδήγησε στο χαμό όλη την ηγεσία του πολωνικού στρατού: ο αρχηγός του στρατού ξηράς, της αεροπορίας, των ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού χάθηκαν σε αυτό το αεροπλάνο. Πρόκειται για όλους τους επικεφαλής στρατιωτικούς!

Και μάλιστα πρόκειται για την ελίτ του στρατού που είχε γαλουγηθεί υπέρ της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, δηλαδή η ελίτ που εκπροσωπούσε την ανεξάρτητη Πολωνία και όχι την κομμουνιστική Πολωνία.

Τα άτομα που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στο Σμολένσκ της Ρωσίας είναι τα άτομα που έβαλαν την Πολωνία στο ΝΑΤΟ και επέβλεψαν την αλλαγή των ρωσικών MIG από F16. Δυστυχώς, μετά το δυστύχημα αυτά τα άτομα αντικαταστάθηκαν από άλλα που έχουν γαλουχηθεί με το πνεύμα του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Μετά το δυστύχημα, η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας άλλαξαν την εξωτερική πολιτική της χώρας και έσφιξαν πάλι τις σχέσεις με τη Ρωσία εις βάρος των σχέσεων με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Αυτό, πιστεύω, δεν είναι σύμπτωση».






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου