Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

"Η Τουρκία απομακρύνεται από το NATO και τη Δύση" λένε οι ΗΠΑ!


Οι απαγορεύσεις  στο Twitter και στο Youtube, καθώς και τις παραβιάσεις της ελευθερίας του τύπου, είναι εξελίξεις που απομακρύνουν την Τουρκία από τις δυτικές δημοκρατίες και το ΝΑΤΟ,δήλωσε  με σκληρή γλώσσα ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών , Douglas Frantz. Και τόνισε ότι τα αποτελέσματα από αυτές θα πληρωθούν από τον τουρκικό λαό, ως οικονομική απώλεια, ενώ πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν στην πορεία αυτή της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις  του Αμερικανού Υφυπουργού προβάλει η  εφημερίδα Taraf  η οποία υπό τον τίτλο «Οι ΗΠΑ δε θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν πιο ξεκάθαρα», γράφει ότι ο κ. Douglas Frantz, είπε ότι η απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι απαγορεύσεις στην ελευθερία του τύπου θεωρούνται εξελίξεις οι οποίες απομακρύνουν την Τουρκία από τη δημοκρατία και τόνισε ότι επισκέφθηκε στην Τουρκία, όχι για να δώσει διάλεξη, αλλά για να πει το τι πρέπει να γίνει.

Ακόμα ο κ. Frantz είπε πως η απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον 21ο αιώνα έχει την ίδια σημασία με το κάψιμο βιβλίων.   Αναφορικά με τον τύπο είπε ότι η πόλωση στον τύπο και η διάκριση των εφημερίδων σε φιλοκυβερνητικές και μη, επιφέρουν ζημία στην τουρκική δημοκρατία. Ακόμα είπε ότι όπως είχε αναφέρει και ο Πρέσβης στην Άγκυρα, κ.Ricciardone, η κατάσταση αυτή επιφέρει ζημιά στην εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο, ενώ η εικόνα της Τουρκίας, όπως και των ΗΠΑ, είναι μία πολύ σημαντική αξία.  Στη συνέχεια τόνισε «Χρησιμοποιείστε νόμιμα και ελεύθερα το Twitter και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μην τιμωρείτε τους ανθρώπους, μην τιμωρείτε την κοινωνία. Βρείτε τον υπεύθυνο και τιμωρείστε εκείνον.

Και έφερε ένα παράδειγμα τις αποκαλύψεις στις ΗΠΑ για την NSA : Στην υπόθεση Snowden, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έκλεισε την Washington Post και τις ιστοσελίδες της, που δημοσίευσαν τα στοιχεία. Και εσείς κυνηγήστε τους υπαίτιους, αλλά όχι τα μέσα ενημέρωσης. Αν κάνετε κάτι τέτοιο θα επιφέρετε ζημία στον ελεύθερο τύπο. Και αυτός είναι το κεντρικό στοιχείο της δημοκρατίας».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου