Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Βρισκόμαστε στον προθάλαμο ενός γενικού πολέμου;


Γράφει ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Για άλλη μία φορά οι εξελίξεις των δραματικών γεγονότων που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας, δυστυχώς μας δικαιώνουν! Εξαρχής κάναμε λόγο (όπως πολύ καλά θυμούνται όσοι παρακολουθούν τις γεωπολιτικές μας αναλύσεις) για «διπλό χτύπημα» πολέμου, τόσο στο Βορρά μας, όσο και στο Νότο μας. Διείδαμε εμπλοκή της Ρωσίας στις εξελίξεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Βλαντιμίρ Πούτιν να ενσωματώσει σε μία νέα «Σοβιετική Ένωση» της φιλορωσικές επαρχίες της άλλοτε ΕΣΣΔ. Όπως επίσης προβλέψαμε τις φοβερές και τρομερές ανακατατάξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής, με άξονα το θέμα της Συρίας, που νομοτελειακά οδηγούν σε αλλαγές συνόρων, μετακινήσεις πληθυσμών κ.λ.π.

Θα έχουμε λοιπόν το ξέσπασμα ενός δίδυμου πολέμου; Τόσο από «κάτω», δηλαδή από τη Συρία, όσο και από «πάνω», δηλαδή από την Ουκρανία;

Αυτό είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως, σχεδόν αναπόφευκτο. Διότι είναι γεγονός ότι η ρωσική επέλαση του τελευταίου μήνα στην Ουκρανία (μετά δηλαδή από το ξέσπασμα της νέας ουκρανικής αντιρωσικής εξέγερσης τον Φεβρουάριο που μας πέρασε), σε συνδυασμό με τις μεσανατολικές εξελίξεις που θα λάβουν μορφή «χιονοστιβάδας» (με ανάμιξη πέραν της Συρίας και της Τουρκίας, της Κύπρου, του Ισραήλ και του Ιράν), θα οδηγήσουν σε νέα παγκόσμια σύρραξη…

Όλα αυτά, διότι τα «γεράκια» των ΗΠΑ δεν θα δεχτούν ασφαλώς, τη ρωσική ηγεμονία στις περιοχές του ρωσικού «εγγύς εξωτερικού» (πρόκειται για άλλοτε σοβιετικές Δημοκρατίες, με ρωσογενείς πληθυσμούς, όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία κ.α.), αλλά ούτε και τη διάθεση της Μόσχας να κατέβει στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου ως «προστάτιδα δύναμη» της Συρίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ήδη υπάρχει μία απίστευτη εχθρότητα των αμερικανικών «γερακιών» εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος υποχώρησε άτακτα τόσο στο θέμα της Συρίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, όσο και τώρα στο θέμα της Ουκρανίας… Βέβαια, ο Ομπάμα γνωρίζει ότι η αμερικανική οικονομία είναι υπό κατάρρευση και ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να διεξάγουν επιτυχή πόλεμο μακράς κλίμακας, όπως έναν ενδεχόμενο εναντίον της Ρωσίας. Όμως τα «γεράκια» της Ουάσινγκτον, φανατισμένα και φιλοπόλεμα, δεν μετρούν αριθμούς με μία μεταφυσική σχεδόν νοοτροπία, ενδιαφέρονται να επιβάλλουν τη θέλησή τους πάση θυσία…

Όπως είχαμε γράψει (από το 2000 κιόλας) ο Πούτιν θα φέρει αργά ή γρήγορα μία νέα «Σοβιετική Ένωση» (ΕΣΣΔ – 2), μέσω δημιουργίας σχήματος συνομοσπονδίας ανάμεσα στη Ρωσία κα χώρες όπως η Λευκορωσία, η Μολδαβία και τώρα, η ανεξάρτητη Κριμαία (μετά το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου 2014) και, πολύ πιθανόν, η ανεξάρτητη Ανατολική Ουκρανία! Διότι κανένας πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει την πλήρη διάσπαση της χώρας αυτής σε δύο μέρη, δυτικό και ανατολικό, με το πρώτο να είναι έντονα αντιρωσικό και φιλοδυτικό, ενώ το δεύτερο να αποτελεί πιστό δορυφόρο της Μόσχας…

Αλλά ο Πούτιν ενδιαφέρεται, όπως προείπαμε, και για την κάθοδό του στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό γίνεται μέσω της Συρίας (με αφορμή δηλαδή τον πόλεμο που ίσως ξεσπάσει εκεί λόγω των «χημικών» που υποτίθεται ότι έριξε ο Άσαντ και ξαναρίχνουν τώρα κάποιοι προσπαθώντας να επαναφέρουν το θέμα της χρήσης των χημικών εις βάρος του Άσαντ αν και έχει ήδη γίνει γνωστός ο εγκληματικός ρόλος της Τουρκίας με την χρήση χημικών στη Συρία), αλλά και μέσω της Τουρκίας, σε περίπτωση που ο Ερντογάν επιβληθεί πλήρως επί των αντιπάλων του.

Έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στο σχέδιο παγκόσμιας κυβέρνησης με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, που (συν τοις άλλοις) θα αναβιώσει την αυτοκρατορία του Βυζαντίου, με φιλορωσικές ασφαλώς τάσεις. Αλλά και η Συρία είναι μείζονος σημασίας για τη Ρωσία, διότι θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μία βάση της Μόσχας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία θα εξυπηρετεί τα πάγια ρωσικά συμφέροντα.

Σε όλα αυτά αντιδρούν οι ΗΠΑ και λιγότερο, η υπό διάλυση «ενωμένη» Ευρώπη. Κρατούν αντιρωσική στάση, διότι βλέπουν ότι η διείσδυση της Ρωσίας σε χώρους από όπου είχε απομακρυνθεί μετά το 1991 καθιστούν τη Μόσχα εκ νέου παγκόσμια δύναμη! Επίσης, οι αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η επιθετική διάταξη την οποία λαμβάνει αυτή τη στιγμή η Ρωσία, τόσο με τα στρατεύματά της που σωρεύει στα σύνορα με την Ουκρανία, όσο και με τις «βόλτες» του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, δείχνουν ξεκάθαρα την προετοιμασία του Πούτιν για έναν παρατεταμένο αιματηρό πόλεμο, μία παγκόσμια σύρραξη, με καταστρεπτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα, διότι θα χρησιμοποιηθούν θερμοπυρηνικά όπλα, αλλά και όπλα άγνωστης τεχνολογίας (υπερόπλα)…

Οι συνέπειες για την Ελλάδα και την Κύπρο θα είναι δραματικές, σε περίπτωση που ο πόλεμος ξεκινήσει από «πάνω», δηλαδή από την Ουκρανία. Θα δικαιωθεί έτσι και ο λόγος του Πατροκοσμά του Αιτωλού από τον 18ο αιώνα, ότι δηλαδή αν ο πόλεμος πιαστεί από «πάνω» ο ελληνισμός θα υποστεί φοβερά δεινά! Αντίθετα, κατά τον Πατροκοσμά και τη σύγχρονη γεωστρατηγική ανάλυση, αν ο πόλεμος αρχίσει από «κάτω» (δηλαδή από τη Συρία), τότε η ρωμηοσύνη θα πάθει πολύ λιγότερα.

Πράγματι, σε περίπτωση που ο διπλός πλανητικός πόλεμος (Γ’ Παγκόσμιος ή θερμοπυρηνικός πόλεμος – Αρμαγεδδών) ξεκινήσει από την Ουκρανία, αυτό θα έχει τρομακτικά αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνισμό. Διότι είναι βέβαιο ότι, στο πλαίσιο συμφωνίας των υπερδυνάμεων, η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε δύο ανεξάρτητα κράτη (το αντι-ρωσικό καθολικό των δυτικών επαρχιών και το φιλο-ρωσικό ορθόδοξο των ανατολικών επαρχιών) θα προκαλέσει το αναπάντεχο «ντόμινο» επίσημης και νομικά διχοτόμησης της Κύπρου! Θα θελήσει δηλαδή η Δύση να εκμεταλλευτεί την ήττα της στο θέμα της Ουκρανίας (αποδεχόμενη τη δημιουργία ενός νέου κράτους – μαριονέτας της Ρωσίας), με αντάλλαγμα τη νομιμοποίηση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», άρα την τυπική διάσπαση της Μεγαλονήσου και την αποδοχή της «ντε φάκτο» διχοτόμησής της… Έτσι θα αποκτήσει και νόμιμο περικάλυμμα η εισβολή του τουρκικού «Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974.

Πέραν αυτού, η Ελλάδα θα υποστεί ακρωτηριασμό της εδαφικής της επικράτειας. Διότι στην ως άνω περίπτωση η Ρωσία θα ποντάρει όχι σε μία ισχυρή ελληνική παρουσία, αλλά στην Τουρκία ως εγγυητή των συμφερόντων της στην περιοχή. Εξάλλου, στην τελευταία κρίση της Ουκρανίας η Άγκυρα έλαβε σαφώς το μέρος της Ρωσίας, την ώρα που οι γραικύλοι σαμαροβουβουζέλοι… υποστήριζαν τη Δύση και καλούσαν σε αποχώρηση των Ρώσων από την Κριμαία!

Η Ρωσία θα εντάξει στη σφαίρα επιρροής της τη δυτική Τουρκία, με άξονα την Κωνσταντινούπολη, αποδεχόμενη ένα ανεξάρτητο φιλο-αμερικανικό Κουρδιστάν στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας. Το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα αντικαταστήσει το Ισραήλ ως υπο-ιμπεριαλιστικό σταθμαρχείο της υπερδύναμης των ΗΠΑ στην περιοχή.

Από την άλλη, η Τουρκία θα λάβει ως αντάλλαγμα της απώλειας του Κουρδιστάν την Ελληνική Θράκη και μέρος του Αιγαίου πελάγους («συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου)! Αλλά και το νότιο τμήμα της Κύπρου, το ελληνικό, θα «απορροφηθεί» από ένα «μεγάλο Ισραήλ» (φιλορωσικό, με κυριαρχία του ρωσόφωνου χαζαρικού στοιχείου) και ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός θα εκδιωχθεί από το νησί…

Όλα τα παραπάνω είναι σε γενικές γραμμές η αρνητική εφαρμογή για τον ελληνισμό του σχεδίου γεωπολιτικής ανάπλασης της περιοχής μας, υπό την κωδική ονομασία «Φάρος της Ανατολής» (είναι ένα πρόγραμμα που ΔΕΝ μπορούμε να το αποφύγουμε και εξαρτάται μόνο αν θα έχει αρνητικές ή θετικές παρενέργειες για τα ελληνικά γεωπολιτικά συμφέροντα).

Αντιθέτως, εάν ο διπλός παγκόσμιος πόλεμος ξεκινήσει από τη Συρία και, γενικότερα, από τη Μέση Ανατολή, τότε ο ελληνισμός Ελλάδας και Κύπρου θα πάθει ασύγκριτα λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο εφιαλτικό σενάριο. Διότι ο πόλεμος αυτός θα κλιμακωθεί με επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ στο εξής πλαίσιο: Οι αμερικανοί θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία στο έλεός της και θα στρέψουν το κέντρο βάρους της προσοχής τους στη Μέση Ανατολή! Έτσι, βλέποντας ότι η Ρωσία καταλαμβάνει το Ισραήλ και το μετατρέπει σε προπύργιό της, θα κάνει συμφωνία με το Ιράν (αν δεν έχει ήδη κάνει) και θα το ωθήσει να κάψει με πυρηνικά όπλα το εβραϊκό κράτος…!

Σε αυτή την περίπτωση, βεβαίως, το Ισραήλ θα αναδιπλωθεί και δεν θα μπορέσει να επεκταθεί προς την Κύπρο. Επίσης, μία ιρανική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή θα προκαλέσει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, επομένως η Ρωσία θα χάσει έναν πολύτιμο σύμμαχό της στον εν λόγω νευραλγικό γεωπολιτικό χώρο. Το ίδιο θα συμβεί και στην Τουρκία, όπου οι φιλο-αμερικανοί Κεμαλιστές, μαζί με τον πράκτορα της CIA Φετουλάχ Γκιουλέν, θα ανατρέψουν τον Ερντογάν, τον οποίο και θα εκτελέσουν δημόσια! Ως αντάλλαγμα η Ρωσία θα προωθήσει… νέο «Βυζάντιο», με έδρα την Κωνσταντινούπολη και με βασιλιά Εκείνον που Πρέπει!!!

Με δύο λόγια, αν ο πόλεμος πιαστεί από «κάτω» (Μέση Ανατολή), τότε το πρόγραμμα γεωπολιτικής πλαστικής εγχείρησης του Ενδιάμεσου Χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου που καλείται «Φάρος της Ανατολής» θα έχει τελικά ευεργετικές συνέπειες για τον Ελληνισμό. Έτσι κι αλλιώς το σχέδιο αυτό ΘΑ πραγματοποιηθεί! Εξαρτάται μόνον αν οι παρενέργειές του θα είναι θετικές ή αρνητικές για τον Ελληνισμό. Θα πιαστεί, λοιπόν, ο νέος παγκόσμιος πόλεμος (ο κατά Πατροκοσμά «γενικός πόλεμος») από «πάνω» ή από «κάτω»;



«Ελεύθερη Ώρα»


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου