Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πληρωμές μέσω του μοτίβου των φλεβών της παλάμης του χεριού προωθεί η Νέα Τάξη


Οι βιομετρικές τεχνολογίες αναπτύσσονται συνεχώς με ταχύτατους και ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Οι εταιρίες ανεπτυγμένων τεχνολογιών προσπαθούν να βρουν συνεχώς νέους τρόπους ώστε να εξελίξουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των χρηστών προχωρώντας τις βιομετρικές τεχνολογίες στο όριο του παραλογισμού.

Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκουμε παραδείγματος χάριν στα τελευταία iPhones, αναμένεται να αντικατασταθούν στο άμεσο μέλλον με σαρωτές που θα ταυτοποιούν τον χρήστη βάσει της γεωμετρίας των φλεβών των χεριών του.

Η «ανάγκη» αυτή ανέκυψε έπειτα από το περυσινό χακάρισμα της τεχνολογίας Apple TouchID από χάκερς της ομάδας Chaos Computer Club. Η εφαρμογή Apple TouchID ξεκλειδώνει το iPhone 5S όταν αναγνωρίσει το κατάλληλο δαχτυλικό αποτύπωμα, μέσω της δημιουργίας ενός αντιγράφου υπολείμματος δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όπως ανέφερε η ομάδα των χάκερς σε ανάρτησή της στο ιστολόγιο που διατηρεί, τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ένα από τα χειρότερα μέσα διασφάλισης των προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων: μπορούν να αφεθούν παντού όταν το άτομα ακουμπά αντικείμενα, και είναι (σχετικά) εύκολο να δημιουργηθούν πλαστά αποτυπώματα που ξεγελούν την τρέχουσα τεχνολογία σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Η νέα εξέλιξη αφορά στην ταυτοποίηση του χρήστη μίας συσκευής μέσω του μοτίβου των φλεβών στην παλάμη του χεριού του, τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη για την πραγματοποίηση καθημερινών συναλλαγών...

Η γεωμετρία των φλεβών έχει τον ίδιο βαθμό μοναδικότητας με τα μοτίβα της ίριδας του ματιού και των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το αγγειακό και φλεβικό σύστημα καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων επιδράσεων εντός της μήτρας. Το αποτέλεσμα είναι ένα χαοτικό και απόλυτα μοναδικό φλεβικό «αποτύπωμα». Ακόμη και δίδυμα αδέλφια επιδεικνύουν διαφορετική φλεβική δομή στα χέρια τους. Τα μοτίβα των φλεβών δεν αλλάζουν σημαντικά καθώς μεγαλώνουμε, και έτσι σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της βιομετρικής τεχνολογίας – «μπορεί να λειτουργήσει άψογα ως μία μορφή βιομετρικής αναγνώρισης για το υπόλοιπο της ζωής μας»..

Οι σαρωτές φλεβών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσουν τη χρήση οποιουδήποτε αντικειμένου: από το τηλέφωνο έως και την εξώπορτα μας.

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, η συγκεκριμένη βιομετρική τεχνολογία χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερα για γρήγορες και άμεσες πληρωμές καταναλωτικών προϊόντων, οδηγώντας την ανθρωπότητα ολοένα και πιο κοντά στην αχρήματη κοινωνία με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους και την πλέον αδρή χρηματοδότηση για την υιοθέτηση και προώθηση αντίστοιχων τεχνολογιών.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου