Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

500 δισ. δολλάρια έδιναν οι Άραβες στις ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία!


Ο βουλευτής του Λιβάνου, Νάσερ Καντίλ, δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι τα κράτη του Κόλπου έχουν προσφέρει 500 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Συρίας.

Ο Καντίλ, σύμφωνα με την εφημερίδα  «el badil», δήλωσε:

«Τα κράτη του Κόλπου προσέφεραν ένα τεράστιο ποσό, 500 δις δολάρια, το ήμισυ ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα διάστημα τριών ετών. Αυτό είχε καταστεί αναγκαίο από το γεγονός ότι ο πόλεμος είχε φθάσει σε ένα στρατηγικό επίπεδο που δεν θα ήταν πλέον μόνο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, αλλά και για την αντιπαράθεση με το Ιράν,  ζητούσαν, μάλιστα,  την καταστροφή της αερογέφυρας Ρωσίας- Συρίας».

Ο Καντίλ θα προσθέσει:

 «Ανοικτός πόλεμος σημαίνει κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, κατά τη δεύτερη ή τρίτη ημέρα της έναρξης των εχθροπραξιών. Αυτό θα στερούσε στα κράτη του Κόλπου  τις πηγές χρηματοδότησης τους».

Ο βουλευτής του Λιβάνου θα επισημάνει επίσης:

 «Από τα Στενά  του Ορμούζ διέρχονται 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια για την Ευρώπη.

»Το κλείσιμο των Στενών, θα σήμαινε ότι  η Ευρώπη για τουλάχιστον μερικούς μήνες θα ήταν όμηρος των ρωσικών συμφερόντων. Τα χρήματα της Ευρώπης θα πήγαιναν στο ρωσικό θύλακα και θα την μετέτρεπαν σε μια πλούσια χώρα παγκοσμίως»

Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν μετατραπέι σε μισθοφόρους υπό ενοικίαση, με τα λεφτά των Αράβων, ενώ την ίδια στιγμή το αμεικανικό Δημόσιο δεν έχει "μαντήλι να κλάψει".

Είναι τα σημεία των καιρών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου