Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ινδία: Θα στείλει στον Άρη μη επανδρωμένο σκάφος


Στον Άρη ετοιμάζεται να στείλει στον Άρη μη επανδρωμένο σκάφος και η Ινδία. Προφανώς, στη Γη έχει ξεκινήσει ο ανταγωνισμός των διαστημικών προγραμμάτων για την αποίκησή του.

Η εκκίνηση της αποστολής έχει προγραμματιστεί για την 28η Οκτωβρίου. Μετά από δύο χρόνια προγραμματίζεται η εκκίνηση του ρωσο-ευρωπαϊκού προγράμματος με σκάφος για τη μελέτη του Άρη. Το 2018 στον Κόκκινο πλανήτη θα πρέπει να σταλεί διαστημικό σκάφος, το οποίο και θα προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του.

Ήδη βρίσκονται υπό επεξεργασία προγράμματα αποίκησης του Άρη. Αρχιτέκτονες – μελλοντολόγοι από τη ρωσο-γερμανική εταιρεία σχεδιασμού ΖΑ Architects προτείνουν να σταλεί στον Άρη μια ομάδα ρομπότ – οικοδόμων, η ζωή και η δραστηριότητα των οποίων θα υποστηρίζεται από ηλιακές μπαταρίες.

Τα ρομπότ αυτά θα πρέπει να προετοιμάσουν τις κατοικίες για τους ανθρώπους: να σκάψουν στο έδαφος του Άρη τεράστιες σπηλιές και να τις χτίσουν. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν οι άνθρωποι. Ότι δεν κάνουν τα ρομπότ, οι εκ της Γης προερχόμενοι θα το προετοιμάσουν μόνοι τους – θα τα τυπώσουν σε εκτυπωτές τριών διαστάσεων. Το υλικό για την εκτυπώσεις θα είναι τα πετρώματα του Άρη. Όλα αυτά μοιάζουν με μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου