Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Λαθρομετανάστευση: H EE μετατρέπει το Νότο σε αφρικανική επαρχία


Απ’ ότι μαθαίνουμε από τις Βρυξέλλες, έχει προκύψει ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Με πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, η ΕΕ σκέφτεται να κλείσει τα σύνορά της για τους οικονομικούς μετανάστες από χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία.

Ζητούν  να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, να μπει δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Αν δεν το κάνει η Κομισιόν, οι χώρες που πρωτοστατούν στην κίνηση αυτή απειλούν ότι θα επιβάλλουν ποινικές κυρώσεις σε όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις παραπάνω χώρες. Υπήρξε αντίδραση από την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, αλλά διεφάνη ότι οι χώρες αυτές έχουν βάλει μπροστά την αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ και προωθούν την ατζέντα του θέλουν. Είναι η ίδια η Μάλστρομ που έρχεται συχνά στην Ελλάδα και μας κουνάει το δάχτυλο για τη λαθρομετανάστευση αλλά που ποτέ δε βοήθησε στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Και με τα παραπάνω δημιουργούνται τα εξής φαινόμενα:

1.      Εξομοιώνουν τους Έλληνες, Ισπανούς κλπ. με τους Αφγανούς, Ιρακινούς, Πακιστανούς ως προς τη μετανάστευση. Μα τότε τι νόημα έχει να υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών; Αν δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση πολιτών και πρόσβαση στην εργασία σε άλλες χώρες γιατί να υπάρχει ΕΕ;

2.      Οι μεγάλες χώρες που έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της στο θέμα της μετανάστευσης την απειλούν τώρα και ζητούν να σταματήσει να διώχνει τους Έλληνες. Με εκβιασμούς και απειλές έχουν αναγκάσει τη χώρα μας να γίνει τόπος υποδοχής εκατομμυρίων μεταναστών που θέλουν κατά κύριο λόγο να πάνε στη δική τους χώρα. Αντί να συμβάλουν στην ανακοπή του μεταναστευτικού ρεύματος που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία μας κάνουν και υποδείξεις. Αυτοί που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τους λαθρομετανάστες τώρα ετοιμάζονται να θεωρήσουν… λαθρομετανάστες και Ευρωπαίους πολίτες, τους Έλληνες που θέλουν να δουλέψουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το άκρον άωτον της υποκρισίας.

3.      Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες πένονται εξαιτίας και των επιλογών των ισχυρών της ΕΕ. Αντί να συμβάλουν σε μια πολιτική ανάπτυξης οδηγούν κράτη στην εξαθλίωση. Μετατρέπουν το Νότο σε… αφρικανική επαρχία, σε υπανάπτυκτη και τριτοκοσμική περιοχή η οποία δε μπορεί να κρατήσει τους πολίτες της διότι δεν υπάρχουν δουλειές. Και τώρα θέλει η Βορράς να επιβάλει κυρώσει και να κλείσει τα σύνορα. Ντροπή τους. Τόσα χρόνια που τους το ζητά η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία κωφεύουν




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου