Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γίναμε «σκλάβοι» των κινητών μας


  • Το χρησιμοποιούμε κατά μέσο όρο κάθε τέσσερα λεπτά!
  • Όσο εξελίσσονται τα κινητά τηλέφωνα τόσο περισσότερο η προσοχή μας εστιάζεται στην οθόνη τους
   
   
Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς μελέτες για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές καθημερινής χρήσης. Η τελευταία τέτοια μελέτη εξέτασε την χρήση που κάνουμε με τα κινητά μας τηλέφωνα οι δυνατότητες των οποίων βελτιώνονται καθημερινά προσφέροντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή πιάνουμε στα χέρια μας την συσκευή μας είτε για να δούμε κάτι (μηνύματα, ώρα κ.α) ή για να την χρησιμοποιήσουμε κάθε τέσσερα λεπτά!



Τι κάνουμε περισσότερο

Ο μεγάλος βρετανικός ασφαλιστικός οργανισμός Direct Line συνεργάστηκε με την εταιρεία RescueTime για να βρει στοιχεία για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο. Στις συσκευές δεκάδων εθελοντών τοποθετήθηκαν κάποιες ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές που παρακολουθούσαν την λειτουργία και την χρήση των συσκευών. Οπως διαπιστώθηκε ο μέσος χρήστης «τσεκάρει» ή χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του 253 φορές ημερησίως και ξοδεύει περίπου δύο ώρες και δέκα λεπτά στη χρήση της συσκευής. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης το 25% της ημερήσιας χρήσης του κινητού τηλεφώνου από τους κατόχους τους αφορά την ενασχόληση με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων (Facebook, Twitter, Instragram, Snapchat, Whatsapp).

Πολύ χρόνο καταναλώνουν οι κάτοχοι των κινητών στην διαχείριση της ηλεκτρονική τους αλληλογραφίας (e-mails). Πολύ συχνή είναι επίσης η χρήση της κάμερας για καταγραφή φωτογραφιών και βίντεο τα οποία οι κάτοχοι της συσκευών στέλνουν αμέσως στις σχετικές online υπηρεσίες. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων για να μιλήσει κάποιος έχει πλέον περιοριστεί στο ελάχιστο. Η μελέτη δείχνει ότι μόλις το 13% της χρήσης των κινητών αφορά τηλεφωνήματα. Το ποσοστό χρήσης των κινητών τηλέφωνο για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο βρίσκεται στο 9%.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου