Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Η ύπουλη προώθηση του πλαστικού χρήματος


Για την προπαγάνδα των ΜΜΕ στην προώθηση του πλαστικού χρήματος και τη χρήση του, από τους πολίτες, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα, όμως, διαβάσαμε για έναν ακόμη ύπουλο τρόπο που χρησιμοποιεί η νέα τάξη πραγμάτων ώστε να το περάσει στις συνειδήσεις μας...

Αυτή τη φορά μέσω των αθώων επιτραπέζιων παιχνιδιών, και συγκεκριμένα μέσω της ιδιαίτερα δημοφιλούς σε όλο τον πλανήτη Monopoly, προωθούν την κατάργηση των μετρητών και την χρήση πιστωτικών καρτών... Πως γίνεται αυτό; Με το «λίφτινγκ» του κλασικού παιχνιδιού που έχει ως σκοπό να το εκμοντερνίσει και να βάλει επιτέλους τέλος στο φαινόμενο των... ύπουλων παικτών που περιμένουν να κοιτάξουν όλοι αλλού ώστε να «βουτήξουν» τα πολύχρωμα χαρτονομίσματα. (!!!)

Διαβάζουμε την είδηση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Τέρμα το κλέψιμο στην Monopoly: Η εταιρεία αντικαθιστά τα μετρητά με... πιστωτικές

Το Monopoly Ultimate Banking edition θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και θα χρησιμοποιεί ένα μικροσκοπικό ΑΤΜ το οποίο θα παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές του παιχνιδιού
«Αγνώριστο» πρόκειται να γίνει το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly στη νέα έκδοση που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη εταιρεία Hasbro, αφού από αυτό θα λείπουν τα θρυλικά χάρτινα χαρτονομίσματα που όλοι έχουμε αγαπήσει και όλοι έχουμε δοκιμάσει να... ξαφρίσουμε.

Το Monopoly Ultimate Banking edition θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και θα χρησιμοποιεί ένα μικροσκοπικό ΑΤΜ το οποίο θα παρακολουθεί τις συναλλαγές του παιχνιδιού, σαρώνοντας τις πιστωτικές κάρτες των παικτών αλλά και τις κάρτες τύχης και ιδιοκτησίας.

Για να αγοράσει κανείς ένα οικόπεδο στη νέα έκδοση, πρέπει απλώς να σκανάρει την πιστωτική του και την κάρτα ιδιοκτησίας, ώστε να αφαιρεθεί το ανάλογο ποσό από τον λογαριασμό του. Η ίδια αποδοτική μέθοδος χρησιμοποιείται και για την πληρωμή ενοικίου σε άλλους παίκτες.

Το «λίφτινγκ» αυτό του κλασικού παιχνιδιού έχει ως σκοπό να το εκμοντερνίσει και να βάλει επιτέλους τέλος στο φαινόμενο των... ύπουλων παικτών που περιμένουν να κοιτάξουν όλοι αλλού ώστε να «βουτήξουν» τα πολύχρωμα χαρτονομίσματα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Hasbro προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα μετρητά. Ωστόσο, η τελευταία απόπειρά της χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη, αφού επιβράδυνε σημαντικά τον ρυθμό του παιχνιδιού (οι παίκτες έπρεπε να πληκτρολογούν τα ποσά σε ένα ογκώδες κομπιουτεράκι).

Στη νέα έκδοση έχουν αναβαθμιστεί και άλλα στοιχεία του δημοφιλούς παιχνιδιού, όπως οι κάρτες τύχης που πλέον θα περιλαμβάνουν νέα «συμβάντα», τα οποία προκαλούν διακυμάνσεις στα νοίκια που καταβάλουν οι παίκτες.


Οι πληρωμές μέσω καρτών και διαδικτύου επιτρέπουν θεωρητικά στον οποιονδήποτε «Μεγάλο Αδελφό» να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού ξοδεύουμε τα χρήματά μας.

Και έτσι να γνωρίζει τι μας αρέσει να τρώμε, τι να πίνουμε, τι μουσική ακούμε, ποια θεατρική παράσταση είδαμε, ποια ταινία κατεβάσαμε από το Ιντερνετ, ποιο βιβλίο επιλέξαμε να διαβάσουμε, ακόμη και σε ποια πληρωμένη σελίδα «κολλήσαμε» κατά την ηλεκτρονική μας ανάγνωση...

Εφιάλτης που -αν μη τι άλλο- παραπέμπει σε καταστάσεις και κοινωνίες όπως αυτή που περιέγραψε ο Τζορτζ Οργουελ στο γνωστό μυθιστόρημά του «1984».

Δυστυχώς η αχρήματη κοινωνία φέρνει στο προσκήνιο πάλι τα γνωστά εδάφια της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

    κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“


Γι' αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ και μάτια ανοικτά... Η Νέα Τάξη είναι παντού γύρω μας και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να επιβάλει τους στόχους της.ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου