Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Το κλείσιμο των συνόρων, το ΝΑΤΟ και το 4ο μνημόνιο


Στα σενάρια για το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM, με αφορμή και τη συνέντευξη του υπουργού Εθινικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος μιλώντας χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί δεδομένο ότι κάποιες γειτονικές χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους. Έχει δίκιο η Ελλάς πρόκειται να σφραγιστεί και να τεθεί de facto εκτός Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος και αναφέρθηκε στα απόρρητα έγγραφα που μετέδωσε το Associated Press σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα πρόκειται ατύπως να βγει για δύο χρόνια έξω από τη ζώνη Σένγκεν. «Έχουν ενημερωθεί οι κυβερνητικοί και η αντιπολίτευση αλλά κανείς δεν λέει τίποτα» επεσήμανε ο ίδιος.


Τα κυκλώματα πλαστών διαβατηρίων

Στο μεταξύ, ο κ. Καμμένος είπε χθες ότι υπήρξαν εποχές που αυτοί που περνούσαν τα σύνορα δεν καταγράφονταν και δεν περνούσαν από κανένα έλεγχο. «Έχει απόλυτο δίκιο. Ξέρει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ψάχνουν για το ποιοι εξέδιδαν πλαστά διαβατήρια στην Αθήνα -Συριακά και ελληνικά κυρίως- και φόρτωναν στα αεροπλάνα χιλιάδες μετανάστες, ανάμεσά τους πολλούς τζιχαντιστές» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τον κ. Τράγκα, «οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι σοβαροί άνθρωποι γνωρίζουν λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν στα κυκλώματα πλαστών διαβατηρίων στην Ελλάδα και στην Ιταλία».


Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο υποστηρίζοντας ότι αυτο συνέβη προκειμένου να μην πνίγονται παιδάκια. «Εδώ δεν μας τα λέει καλά. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει και μια αρμάδα εδώ ρωσικών πολεμικών σκαφών και ότι η κ. Μέρκελ έδωσε το δικαίωμα στον Ερντογάν να περιπολεί στο ελληνικό αρχιπέλαγος. Όλοι πλέον στην Ευρώπη μιλάνε για συμφωνία Μέρκελ–Ερντογάν που δίνει την ευκαιρία στην Τουρκία να αρπάξει κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Ο κ. Καμμένος αυτά τα διαψεύδει αλλά φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι στα ελληνικά και ξένα δημοσιεύματα που μιλάνε για μοιρασιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράγκας.

Ωστόσο, ο πολιτικός «συνεταίρος» του κ. Τσίπρα δεν αναφέρθηκε καθόλου στα ανταλλάγματα που ζήτησε η Τουρκία για να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. «Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι μέχρι το καθολικό Πάσχα θα έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση και θα έχει υπάρξει λύση στο χρέος. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα έχει υπάρξει καμία λύση στο χρέος, αντίθετα η χώρα εισέρχεται σε φυγόκεντρο διάλυσης. Θα γίνει πλέον μια χώρα φυλακή με ατελείωτα στρατόπεδα και καταυλισμούς. Ήδη βγάζουν λεφτά μια σειρά κατασκευαστών που έχει καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» επεσήμανε ο γνωστός δημοσιογράφος.


Οι πιέσεις των Γερμανών για το Ελ. Βενιζέλος

Την ίδια ώρα οι Γερμανοί, όπως γράφουν σήμερα τα Επίκαιρα, πιέζουν την κυβέρνηση για να εξαγοράσουν το Ελ. Βενιζέλος από τους Καναδούς. «Πρόκειται για εντολή. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει στα χέρια ξένου που θα ορίσει το Βερολίνο και αυτό θεωρείται πλέον αναπόφευκτο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράγκας. Σύμφωνα με τον ίδιο «η χειραγωγούμενη από τους Γερμανούς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μια ακόμη κατοχική κυβέρνηση δέχεται εκβιασμούς και οδηγίες από τους Γερμανούς και τους ξένους να πουλήσει ό,τι αυτοί θέλουν».


Το 4ο μνημόνιο

Παράλληλα, ο κ. Τράγκας αναφέρθηκε και στις πιέσεις των δανειστών για μεγάλο μαχαίρι στις συντάξεις ακόμα και στις κύριες, για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών αλλά και για πλήρη απάλειψη των επικουρικών συντάξεων και για μείωση των μισθών. «Ουσιαστικά πιέζουν για ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο ήδη αναφέρουν συχνά πυκνά η κ. Λαγκαρντ και ο κ. Σόιμπλε. Μαζί με αυτό το 4ο μνημόνιο το οποίο θα πάει σε δουλεία τη χώρα μέχρι το 2050 ενδέχεται να δώσουν συνθήκες διευθέτησης του χρέους με αποπληρωμή μέχρι το 2050 ή και 2060. Αφού προηγουμένως η χώρα υποχωρήσει σε μια σειρά από εθνικά θέματα, Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίο και αφού προηγουμένως η Ελλάδα αποδεχθεί μισθούς των 200-250 ευρώ, συντάξεις κάτω από 350 ευρώ και αφού η χώρα παραδώσει στους ξένους για μισό αιώνα τουλάχιστον μπροστά αεροδρόμια, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, νερά και οτιδήποτε άλλο στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο έχει».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου