Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Όλη η αλήθεια για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο


ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Από το 1974 ως σήμερα έχουν γραφεί πολλά για το αν και πόσο πετρέλαιο υπάρχει στο Αιγαίο.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το Αιγαίο κρύβει μια δεύτερη Κασπία ενώ έχει επιβεβαιωθεί ότι σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται στο βυθό της Αρχιπελάγους.

Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο βρίσκονται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο της διαμάχης Ελλάδας – Τουρκίας, με τις δύο χώρες να έχουν φτάσει μέχρι και στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης.

Απειλές χρήσης βίας, μυστικές έρευνες μακριά από το φως της δημοσιότητας και άτυπες συμφωνίες χαρακτηρίζουν το πολυσυζητημένο αυτό κεφάλαιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που έριξε την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια μας δίνει το ισχυρό ερέθισμα να θέσουμε ξανά το ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Ο ενεργειακός πλούτος του Αιγαίου, όπως καταμαρτυρείται, είναι τεράστιος, ωστόσο κάποιοι δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση την πλήρη εκμετάλλευση του. Η γεωοικονομική άξια της χώρας μας έχει θαφτεί για ευνόητους λόγους από όλες τις κυβερνήσεις. Θα πρέπει όμως να εξεταστούν ξανά όλα τα δεδομένα και όλες οι δυνατότητες αξιοποίησης του εθνικού πλούτου με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον και όχι τις δουλικές συμμαχίες με τη Δύση.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016 ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ΩΣΤΟΣΟ, "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου