Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία θέλουν να προκαλέσουν οι ΗΠΑ - Συνεχής η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων


Ετοιμάζονται για τον παγκόσμιο πόλεμο οι Η.Π.Α., οι οποίες προχώρησαν στην δεύτερη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα έναν μήνα, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με χώρες όπως η Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γουέρκ.

Ο πύραυλος έφυγε από την Καλιφόρνια και εκτινάχθηκε πάνω από τον Ειρηνικό, χτυπώντας το ναν στόχο κοντά στην Κουαζαλέιν, στις νήσους Μάρσαλ, στον νότιο Ειρηνικό, 2.5000 μίλα από την Χονολουλού.

Η δοκιμή εκτόξευσης ήταν η δεύτερη σε έναν μήνα, αποδεικνύοντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται λίγο πριν το ξέσπασμα παγκοσμίου πολέμου με ταυτόχρονο πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Οι Η.Π.Α. θεωρούν ότι αν οι εχθροί του αμερικανικού κράτους αντιληφθούν ότι οι διηπειρωτικοί πύραυλοι των Αμερικανών είναι έτοιμοι για μάχη δεν θα τολμήσουν να ξεκινήσουν πυρηνικό πόλεμο.

«Εμείς και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κάνουμε διαρκώς δοκιμαστικές εκτοξεύσεις για να αποδείξουμε ότι οι πύραυλοι που έχουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι αξιόπιστοι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα... ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν είναι απαραίτητο», σημείωσε ο Γουέρκ.

Η τεράστια αύξηση των δαπανών για τα πυρηνικά όπλα βάζει σε σκέψεις σε σχέση με τις... ειρηνικές προθέσεις της Ουάσινγκτον, για έναν πρόεδρο που είχε θέσει τη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από τα πυρηνικά όπλα.

Μπορεί βέβαια η Ουάσινγκτον δίνει έμφαση στην αναβάθμιση του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, ωστόσο το ίδιο κάνει εδώ και καιρό η Ρωσία, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι είναι η μόνη χώρα που μπορεί να μετατρέψει τις Η.Π.Α. σε «ραδιενεργό στάχτη».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου