Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Φόβοι αμερικανικών τραπεζών για μαζικές αναλήψεις χρημάτων


Πανικός και άγχος στους Αμερικανούς πολίτες που φοβούνται τα χειρότερα! Άραγε πόσο εύκολα θα δεχτούν οι περισσότεροι την κατάλυση του κράτους, προκειμένου να μην χάσουν τα κεκτημένα τους!

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρήματα για να πληρώσουν τις οφειλές τους στις 17 Οκτωβρίου, αν δεν βρει το Κογκρέσο συμφωνία.

«Μια στάση πληρωμών θα ήταν πρωτοφανής και θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή: Να παγώσουν οι πιστωτικές αγορές, να βουλιάξει η αξία του δολαρίου, να εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια», αναφέρει σε έκθεσή του υπουργείο, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν και «αρνητικές επιδράσεις σε όλο τον κόσμο». Προσθέτει: «Μπορεί να εκδηλωθεί χρηματοπιστωτική κρίση και ύφεση που θα μοιάζει με τα γεγονότα του 2008 ή και χειρότερα».

»Κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε ότι η τράπεζά του τοποθετεί 20-30% περισσότερο ρευστό στα μηχανήματα αναλήψεων από όσο συνήθως, σε περίπτωση που πανικοβληθούν οι πελάτες και προσπαθήσουν να τραβήξουν χρήματα μαζικά» αναφέρουν οι Financial Times που μιλάνε ξεκάθαρα για κίνδυνο στάσης πληρωμών στις Η.Π.Α.

Οι αμερικανικές τράπεζες φορτώνουν λοιπόν τα ΑΤΜ με επιπλέον κεφάλαια, οι επενδυτές εγκαταλείπουν μαζικά τα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα και οι μετοχές βουλιάζουν, καθώς κλιμακώνονται οι φόβοι για τον κίνδυνο να κάνει η Ουάσιγκτον στάση πληρωμών μέσα στον μήνα. Επίσης δεν αποκλείεται καθόλου η δέσμευση καταθέσεων, αφού το πείραμα έχει γίνει ήδη στην Κύπρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου