Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη φοβάται ο Ερυθρός Σταυρός


«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εδώ και έξι δεκαετίες», τόνισε ο Μπεκέλε Γκελέτα, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κατά την παρουσίαση αναφοράς στη Γενεύη σχετικά με τις συνέπειες της κρίσης. Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει αφήσει 43 εκατομμύρια πολίτες χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
 Κατά την αναφορά της οργάνωσης, σχεδόν 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν στις χώρες που προσπαθούν να ανακάμψουν οικονομικά.

Τα στοιχεία από 22 από τις εθνικές επιτροπές του Ερυθρού Σταυρού στην Ευρώπη, δείχνουν πως η κρίση αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη την συνδρομή του.

Μέχρι στιγμής, χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατ. ανθρώπους, αριθμός που είναι κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.

«Ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, τις καλούμε σθεναρά να μην προχωρούν σε περικοπές αδιακρίτως στις δαπάνες για την δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, διότι ενδέχεται αυτές να τους στοιχίσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο Γκελέτα.

Ο Ερυθρός Σταυρός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η φτώχεια δεν πλήττει μόνον χώρες όπως η Λετονία —όπου η χορηγούμενη επισιτιστική βοήθεια υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια— αλλά και πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου