Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Απασφάλισε ο Σόιμπλε: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για χρεοκοπία της Ελλάδας


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ: «Κατέστρεψαν ό,τι είχε χτιστεί»


Στο παιχνίδι της χυδαίας προπαγάνδας κατά της ελληνικής κυβέρνησης μπαίνει το «γεράκι» της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός, λίγες ώρες μετά την διαρροή στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit για σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας με παραμονή στο ευρώ και την δήλωση του εκπροσώπου του ότι δεν υπάρχει δόση για την Ελλάδα τον Απρίλιο, έσπευσε να εξαπολύσει και ο ίδιος ευθεία επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», ξεκαθάρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας. Μάλιστα τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει "καταστρέψει" τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ακυρώνοντας όσα είχε καταφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον γερμανό πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε επίσης την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» δήλωσε, προσθέτοντας ότι απ' ότι φαίνεται οι αγορές έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μετάδοση της κρίσης στις αγορές.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης καθώς και ότι παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών διαβεβαιώνουν ότι «οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση» επομένως «δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου