Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πυρηνικό όλεθρο προβλέπει ο Νετανιάχου αν προχωρήσει η συμφωνία για το πρόγραμμα του Ιράν!


Εμμένει στη θέση του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν απειλεί όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο NBC εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν πρέπει να υποστεί βελτιώσεις.

«Η συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά φέρνει δισ. δολάρια στα ταμεία της Τεχεράνης για να ενισχυθεί η μηχανή της παγκόσμιας τρομοκρατίας», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Ενώ στην αμερικανική… περιοδεία του στα αμερικανικά δίκτυα, ο Νετανιάχου μιλώντας αυτή τη φορά στο CNN δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο στην Τεχεράνη για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

Μάλιστα, επισήμανε πως έχει συνομιλήσει με πολλά μέλη του Κογκρέσου διευκρινίζοντας πως δεν επικοινώνησε μόνο με Ρεπουμπλικανούς, αλλά και Δημοκρατικούς καθώς όπως τόνισε το ζήτημα δεν αφορά μόνο στο Ισραήλ, αλλά πρόκειται για θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς «όλοι θα απειληθούν από τη χώρα της τρομοκρατίας που θα έχει τις εγκαταστάσεις για να κατασκευάσει όχι μία, αλλά πολλές πυρηνικές βόμβες».

Την ίδια στιγμή, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να βελτιωθεί η συμφωνία, ενώ μιλώντας στο δίκτυο ABC εξήγησε ότι οι Ιρανοί δε θα χρησιμοποιήσουν «αυτά τα χρήματα για τα σχολεία, τους δρόμους ή τα νοσοκομεία. Θα αξιοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί η τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο και ο στρατιωτικός εξοπλισμός».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου