Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σχέδιο "Άνοιξη", η διάλυση της Τουρκίας!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Την Άνοιξη είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Κούρδων, το Newroz. Την ερχόμενη Άνοιξη και ενώ ο εμφύλιος την Συρίας θα μπει στην πιο κρίσιμη φάση του καθώς τα συριακά στρατεύματα από τα νότια και οι Κούρδοι από τα ανατολικά θα έχουν «κλείσει» την τουρκική μεθόριο, θα αρχίσει η εφαρμογή του μεγάλου Σχεδίου, «Bahar Planı», δηλαδή «Σχέδιο της Άνοιξης» που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα κλονίσει για πρώτη φορά τόσο έντονα συθέμελα την Τουρκία με την ίδρυση κουρδικού κράτους.


Για το σχέδιο αυτό για πρώτη φορά κάνουν αναφορά τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, με την επισήμανση ότι αναμένεται κυριολεκτικά εσωτερικός σεισμός στην Τουρκία αν δεν προλάβει να αντιδράσει, καθώς όλοι ετοιμάζονται για την επόμενη φάση της διάλυσης με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ίδιων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, στην περιοχή Kandil στο βόρειο Ιράκ ετοιμάζεται για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη δύναμη Κούρδων ανταρτών που αποτελείται από 10.000 άντρες, που περιμένουν την εντολή για μαζική εισβολή στην Τουρκία. Η εισβολή αυτή θα συνδυαστεί με τις εξελίξεις στην Συρία και με την πλήρη κατατρόπωση των αντιπάλων του συριακού καθεστώτος και την κατάρρευση όλων των αμυντικών γραμμών των Ισλαμιστών και των Τζιχαντιστών.


Ήδη οι ΗΠΑ έχουν διαχωρίσει την θέση τους από τη Άγκυρα στο κουρδικό και για πρώτη φορά έχει ξεσπάσει μια τόσο μεγάλη κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών, καθώς η Ουάσιγκτον απαντά με σκληρή γλώσσα στον Ερντογάν για τις απόψεις του για Κούρδους «τρομοκράτες», απορρίπτοντας όλες τις θέσεις του Τούρκου προέδρου.

Από την άλλη μεριά οι Ρώσοι συνεχίζουν να ενισχύουν τους Κούρδους της Συρίας με βαριά οπλικά συστήματα, ενώ και οι Αμερικανοί στηρίζουν με όλα τα μέσα το Κουρδικό PYD.

Στην Άγκυρα επικρατεί μια μεγάλη σύγχυση για το τι πρέπει να γίνει. Πολλοί προτρέπουν την κυβέρνηση για άμεση εισβολή στην Συρία, (φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak), αλλά άλλες δυνατές φωνές επισημαίνουν τον κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής καταστροφής από μια τέτοια κίνηση.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τρεις πρώην στενοί φίλοι και σύντροφοι του Ερντογάν, ο πρώην πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς και ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Hüseyın Çelik, έχουν συνασπίσει μια ομάδα που διαφωνεί με την πολιτική του Ερντογάν και σκέπτεται ακόμα την ίδρυση νέου κόμματος.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δυστυχώς η ελληνική πλευρά είναι σκανδαλωδώς απούσα και παραπαίε μέσα σε ένα ΝΑΤΟ και μια Ευρωπαϊκή Ένωση που τίποτα πλέον δεν έχει να μας προσφέρει, αντίθετα προσβλέπει στην πλήρη εξόντωση του ελληνικού λαού.




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου