Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πως θα βάλουν στο χέρι το «κομπόδεμα» των Ελλήνων και τα λεφτά στο «σεντούκι» των Τραπεζών


Που το «πάνε» με το πλαστικό χρήμα

Η εναγώνια προσπάθεια των κυβερνώντων, Συριζ-Α-νελαίων, να κρατηθούν όπως-όπως στο άρμα της εξουσίας, σε συνδυασμό με τις χρηματοπιστωτικές πιέσεις των Ευρωπαίων δανειστών και των Αμερικανών «αγγελιοφόρων» οδηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου στην υιοθέτηση ενός άνομου σχεδίου, με στόχο τον... κουμπαρά των μικρομεσαίων και κατάληξη την «επιστροφή» των αποταμιεύσεων των Ελλήνων στο σεντούκι των Τραπεζιτών, μέσα από την πλαστικοποίηση του χρήματος. Ήδη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά τις λεπτομέρειες και τις αθέατες πτυχές του σχεδίου επιδεικνύοντας μια σχετική βιασύνη υπό τον φόβο μιας εξέγερσης των αγροτών, με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Με κινητήριο και εκβιαστικό μοχλό τα capital controls «στριμώχνουν» τους Έλληνες τον έναν μετά τον άλλον ώστε η τράπεζα να μεσολαβεί σε κάθε συναλλαγή, καταστρατηγώντας κάθε έννοια  προσωπικών δεδομένων, ενώ σε συνδυασμό με την καθιέρωση του πλαστικού χρήματος, την πληρωμή δηλαδή μισθών και συντάξεων με ηλεκτρονικό χρήμα θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της ροής των δαπανών των μισθωτών και συνταξιούχων.

Βέβαια μπροστά στα  επόμενα στάδια της εξέλιξης του σχεδίου, για να βάλουν χέρι στο «σεντούκι», ο εφιάλτης της πλήρους οικονομικής και κοινωνικής εικόνας που θα έχουν οι τράπεζες για μας θα φαντάζει πλημμέλημα.

Όταν, σταδιακά, θα πραγματοποιούνται όλες οι συναλλαγές μέσω  των τραπεζικών καρτών θα ελέγχονται πλήρως τα πάντα, εκτός από το ποσό των χρημάτων, που έχει ο καθένας σπίτι του για μια ώρα ανάγκης . Το επόμενο βήμα; Να βάλουν στο χέρι και αυτά!

Υπήρξαν πολλοί και πολλές που πήραν την προηγούμενη δεκαετία το εφάπαξ τους και ευτυχώς διέσωσαν κάποιες οικονομίες για μια δύσκολη στιγμή. Αυτό το ποσό, για να στο πάρουν επινόησαν την... προοδευτική αλλαγή των χρωμάτων και των σχεδίων του ευρώ.

Έτσι, κάποιος που είχε 20.000 ευρώ για παράδειγμα σπίτι του, σε μετρητά ή σε θυρίδα, θα αναγκαστεί να τα πάει για αντικατάσταση με τα νέα ευρώ, στην τράπεζα.
Εκεί θα «τσιμπήσουν» τον ανύποπτο πολίτη! Είτε με κάποιο φόρο «πέναλτι», είτε με κάποια «ειδική» ρύθμιση, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που θα επινοήσουν οι τραπεζικοί γύπες και θα πληρώσεις όχι μόνο κάποιο ποσό για να αλλάξεις τα δικά σου λεφτά, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι θα μάθουν πόσα έχεις.

Η επίσημη εκδοχή, μέσα από διαρροές και συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων,  είναι η προσωρινή κατάσχεση (!) των όποιων χρημάτων που θα φτάσουν στην τράπεζα για αλλαγή ή συναλλαγή μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι νόμιμα και όχι προϊόν παράνομης συναλλαγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο  αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης που βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ώστε να καταλήξουν στο νέο νομοσχέδιο για να κατάσχεται το όποιο «αδήλωτο» ποσόν μέχρι να αποδειχτεί το «πόθεν έσχες» του.

Αλήθεια, κάποιος νοικοκύρης που με αιματηρές οικονομίες σε ένα διάστημα δέκα ετών κατόρθωσε να μαζέψει 5-10 χιλιάδες ευρώ, με ποιον τρόπο μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι κλεμμένα;



Γιατί καταργούν το 500ευρω και τι άλλο θα ακολουθήσει
Η πρόγευση της χρηματικής αρπαγής δόθηκε εδώ και ένα περίπου χρόνο. Ως ορεκτικό προσφέρθηκε από το Τραπεζικό Ιερατείο το ταπεινό 5ευρώ, στην αλλαγή του οποίου κανείς δεν έδωσε σημασία.
Μετά, ακολούθησε το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και στη συνέχεια μπήκαμε στο «κυρίως πιάτο» με την αλλαγή χρώματος και συμβόλων στο 20ευρώ. Τώρα, πια, το παιχνίδι άρχισε  να χοντραίνει και να φαίνονται ξεκάθαρα πια οι προθέσεις των σκοτεινών εγκεφάλων. Τι απομένει για να κορυφωθεί η δολιοφθορά στις τσέπες των μικρομεσαίων;

Το ποιο διαδεδομένο μέσο συναλλαγής, τα χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ, για τα οποία επεξεργάζονται τρόπους προς αντικατάσταση τους, λόγω του πλήθους των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν. Η συγκυρία ιδανική! Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα, διευκολύνουν την εμπέδωση κλίματος ανασφάλειας, από τους πονηρούς, αλλά και τη διάδοση σεναρίων για προστασία των...οικείων χρημάτων, με την επείγουσα επαναφορά τους στα γκισέ των τραπεζών υπό την απειλή της κλεψιάς.

Στο ίδιο μήκος πνεύματος, με πρόσχημα την τρομοκρατία η Κομισιόν εξέφρασε την πρόθεση της να ελέγξει  τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που κυκλοφορούν, καθώς εκφράζονται «ανησυχίες» πως μεγάλος αριθμός τους χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του ποινικού εγκλήματος. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή «υποτίθεται» θα διερευνήσει τον μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, «των αγαπημένων χαρτονομισμάτων από κακοποιούς και από Έλληνες αποταμιευτές», όπως αναφέρει όχι τυχαία  η εφημερίδα Financial Times!

Η χρήση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ έχει προκαλέσει συζητήσεις και στο παρελθόν, καθώς η μεγάλη αξία τους καθιστά, όχι ιδιαίτερα δύσκολη, τη μεταφορά μεγάλων ποσών.
Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των εν λόγω χαρτονομισμάτων, που διακινούνται;
Η αλήθεια είναι ότι οι μοναδικοί γνώστες για το πόσα 500ευρα κυκλοφορούν είναι οι φορείς που τα εξέδωσαν, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνεπώς, όταν θα έχουν ολοκληρώσει  την καταγραφή, θα δουν και τι ακριβώς τους συμφέρει να κάνουν και με ποιόν τρόπο θα παρέμβουν στην καθημερινότητά μας, στοχεύοντας πάντα το κομπόδεμα του μέσου Έλληνα.



Η αλήθεια των αριθμών

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Έλληνας συμβιβάστηκε, γονάτισε ή κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου ανυποψίαστος για το τι τον περιμένει. Τα τερματικά αποδοχής καρτών, που υπήρχαν σε λειτουργία στο τέλος του 2014 ήταν 157.000, σήμερα είναι 170.000 και μέχρι το τέλος του 2016 θα ξεπεράσουν τις 200.000, ενώ οι ανάγκες της αγοράς επιβάλλουν επιπλέον 400.000 POS (σ.σ: τα απαραίτητα διαβολικά μηχανάκια για την θεμελίωση του πλαστικού χρήματος)

Τον Ιούλιο- πρώτο μήνα με capital controls - εκδόθηκαν 1,1 νέες χρεωστικές κάρτες, ενώ τον ίδιο μήνα προστέθηκαν 150.000. Ακόμη και υπερήλικες συνταξιούχοι απομακρυσμένων περιοχών, έσπευσαν να βγάλουν κάρτες. Σήμερα, οι χρεωστικές κάρτες πλησιάζουν τα 12 εκατ., έναντι 2,7 εκατ. πιστωτικών καρτών και έχει και συνέχεια…

Οι τράπεζες πέραν από τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων σου θα έχει και ένα ακόμα πολύτιμο  εμπόρευμα:  τις συνήθειες σου, τις ανάγκες σου, τον τρόπο ζωής σου!
Το τραπεζικό κατεστημένο για να φτάσει στους δόλιους σκοπούς του εφαρμόζει μεθοδολογία σύγχρονου βομβιστή. Προηγείται μια καλή πλύση εγκεφάλου, αγαπητέ αναγνώστη! Σε τρόμαξαν με βαρύγδουπους οικονομικούς και ξενόφερτους όρους και σε δέσανε χειροπόδαρα.

Σε παραμύθιασαν και επέβαλλαν capital control (έλεγχο κεφαλαίων) γιατί αλλιώς θα είχαμε bank run (μαζική φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες) που αναγκαστικά θα οδηγούσε σε bail in!
Με απλά λόγια, Θα σου έπαιρναν από τις δικές σου καταθέσεις, για να σωθούν αυτοί, αλλά στο είπαν όμορφα, διακριτικά, για να μην τους πάρεις  με τις πέτρες!

Από την άλλη πλευρά, σε πίεσαν και με την αποτυχημένη διαπραγμάτευση, όπου σου έκαναν εν μια νυκτί το «Όχι» του δημοψηφίσματος – «ΝΑΙ»  και τελικά τα δέχτηκες όλα .Τώρα ετοιμάσου να δεχτείς το πισωγύρισμα στο τραπεζικό μαντρί...
Αιχμάλωτος σε μια ζωή, για μια ζωή, που εσύ δεν θέλησες ποτέ, αλλά κάνεις το παν για να την έχεις!




Γράφουν οι Τέτηγας, Ζαχαρίας Π.Γεωργούσης


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου