Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο μελλοντικός αντικαταστάτης του iphone: To σενάριο της εικονικής πραγματικότητας


Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα μοιάζει ο αντικαταστάτης του iphone τα επόμενα χρόνια; Σίγουρα έχετε σκεφτεί αλλά δύσκολα μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι στην πραγματικότητα.

Ο αναλυτής της Aplle, Gene Muster, ανέπτυξε μία «προκλητική», όπως χαρακτηρίζεται θεωρία γύρω από το πως θα είναι ο αντικαταστάτης του iphone σε ένα σημείωμα του τη Δευτέρα το βράδυ, όπως μεταδίδει η Independent.

Η θεωρία αυτή περιλαμβάνει το σενάριο της «μεικτής πραγματικότητας«. Μια πραγματικότητας δηλαδή η οποία θα αποτελείται τόσο από την «εικονική» όσο και από την «επαυξημένη».

«Ως ένα σημείο εκκίνησης αναμένουμε τα επόμενα δύο χρόνια να προσθέσει η Apple εικονική πραγματικότητα στο πρόγραμμα MFI (Made for iphone), το οποίο θα καθιστούσε ευκολότερο για τρίτους να κατασκευάσουν ακουστικά εικονικής πραγματικότητας τα οποία θα τροφοδοτούνται από το iphone» αναφέρει ο Gene Munster και συμπληρώνει:

«Τα επόμενα 5 με 10 χρόνια αναμένουμε από την Apple να κυκλοφορήσει ένα ακουστικό μεικτής πραγματικότητας με τον μεσοπροθέσμο στόχο (15+) να αντικαταστήσει το iphone τα επόμενα χρόνια».

Και όσο για το τι είναι η λεγόμενη μεικτή πραγματικότητα; Το wikipedia, δίνει έναν ορισμο. Σύμφωνα με αυτόν, η «μεικτή πραγματικότητα» αποτελεί την συγχώνευση μικτών και εικονικών κόσμων για την παραγωγή νέων περιβαλλόντων και απεικονίσεων, όπου συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο φυσικά και ψηφιακά αντικείμενα».

Ο Munster, εκτιμά επίσης ότι σε 10 χρόνια από τώρα η πραγματικότητα θα είναι αναποτελεσματική, κάτι που σηματοδοτεί αλλαγές τις οποίες μάλλον το ευρύ κοινό ουδέποτε είχε φανταστεί.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου