Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ημέρα Εξωγήινου Πολιτισμού: Τι θεωρείται ότι έγινε στο Ρόσγουελ το 1947


Extraterrestrial Culture Day σήμερα και κάθε χρόνο τη δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου γιορτάζεται και τιμάται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εξωγήινων επισκεπτών!

Η ημέρα καθιερώθηκε το 2003 όταν ο Daniel Foley, Δημοκρατικός από το Ρόσγουελ, είδε την πρότασή του να εγκρίνεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Υποστήριξε ότι οι εξωγήινοι συνέβαλαν στην αναγνώριση της αμερικανικής πολιτείας Νέο Μεξικό, που έχει μεγάλη ιστορία με μικρά πράσινα ανθρωπάκια από την υποτιθέμενη συντριβή UFO το 1947. Τι έγινε όμως τότε;

Στις 7 Ιουλίου 1947 συνετρίβη αντικείμενο κοντά στο σπίτι ενός αγρότη στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό, κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας. Ο αγρότης W.W. “Mack” Brazel μάζεψε ορισμένα από τα μεταλλικά συντρίμμια και πολλοί μάρτυρες συνέδεσαν ασυνήθιστες ιδιότητες με το περιστατικό.

"Το περίεργο ήταν πως ό,τι και αν έκανες σε αυτά τα μεταλλικά κομμάτια, όταν το έβαζες πάλι κάτω ανακτούσαν το αρχικό τους σχήμα", είχε δηλώσει ο William Brazel Jr, γιος του αγρότη Mack. Η φημολογία έλαβε διαστάσεις όταν ο αξιωματικός Walter Haut ανακοίνωσε πως ανακτήθηκε "ιπτάμενος δίσκος". Επιστήμονες που έφτασαν στην περιοχή  ανακοίνωσαν στη συνέχεια πως είχε συντριβεί μετεωρολογικό μπαλόνι.

Το περιστατικό σύντομα ξεχάστηκε μέχρι που το 1978 ο φυσικός Stanton T. Friedman πήρε συνέντευξη από τον Major Jesse Marcel που συμμετείχε στην ανάκτηση των συντριμμιών το 1947. Ο Major Jesse Marcel είχε ισχυριστεί πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγκάλυψε την ύπαρξη εξωγήινων αεροσκαφών, πυροδοτώντας έκτοτε τις θεωρίες συνωμοσίας. Το μετεωρολογικό μπαλόνι, όπως δήλωσε, ήταν μια ιστορία κάλυψης, σημειώνοντας πως είχε δει εξωγήινους.



Η "Περιοχή 51"

Στο βιβλίο της "Area 51" η συγγραφέας Annie Jacobsen υποστήριξε τη θεωρία πως το Roswell ήταν σχέδιο των Σοβιετικών για να προκαλέσουν πανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. "Βρήκαν πτώματα στα συντρίμμια. Δεν ήταν εξωγήινοι. Ούτε αεροπόροι. Ήταν ανθρώπινα πειραματόζωα. Ήταν παραμορφωμένα, αλλά είχαν τα ίδια ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Μεγάλο κεφάλι και ασυνήθιστα μεγάλα μάτια".

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε μια πρώτη έκθεση για το συμβάν το 1994. Υποστήριζαν ότι τα συντρίμμια ήταν από μπαλόνι μυστικού κυβερνητικού προγράμματος με την ονομασία "Project Mogul". Το "MOGUL" ήταν διαβαθμισμένο σχέδιο για τον προσδιορισμό της κατάστασης των σοβιετικών πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούσε μικρόφωνα για την ανίχνευση ηχητικών κυμάτων από μεγάλες αποστάσεις. Σε δεύτερη έκθεση του 1997 κατέληξαν στο συμπέραναν ότι οι "εξωγήινοι" που αναφέρθηκαν ήταν πιθανότατα ανθρωπόμορφα ανδρείκελα που μετέφεραν τα μπαλόνια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου