Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

«Το ΝΑΤΟ θα γυρίσει την πλάτη στην Τουρκία αν εισβάλλει στη Συρία»


Χάρη στην υποστήριξη των ρωσικών βομβαρδισμών ο Άσαντ είναι κοντά στη νίκη στη Συρία υποστηρίζει ο Άλισταιρ Κρουκ, των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανικής ΜΙ6. «Ο πόλεμος δεν είναι σε τέλμα διότι ο Πούτιν και ο Άσαντ νικούν» δηλώνει σε άρθρο του στη Huffington Post.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο στρατός του Άσαντ έκοψε τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών από την Τουρκία στα βόρεια από το Χαλέπι. Συνεχίζοντας την προέλαση τα στρατεύματα του Άσαντ περικυκλώνουν τους τζιχαντιστές και σύντομα θα τους έχουν αποκλείσει από παντού.

Αν οι κυβερνητικές δυνάμεις κινούμενες προς βορρά, ενωθούν με τους Κούρδους, τότε όλες οι δυνάμεις της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους  θα είναι περικυκλωμένες. «Οι τζιχαντιστές θα είναι εγκλωβισμένοι στο μάτι του κυκλώνα» σημειώνει ο Κρουκ.

Μια μοναδική δίοδος που ελέγχεται ακόμη από το Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα με την Τουρκία, είναι προ του αποκλεισμού από τις δυνάμεις των Κούρδων κι αν η Άγκυρα εισβάλλει στη Συρία, οι Κούρδοι θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν, υποστηρίζει ο αναλυτής.

Ο πράκτορας της ΜΙ6 υπογραμμίζει σε κάθε περίπτωση πως αν η Τουρκία αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία «πιθανότατα δεν θα έχει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ πέρα από τη ρητορική και οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση θα έχει να αντιμετωπίσει την υπεροχή των Ρώσων στον αέρα».

«Η Συρία δεν πάει σε τέλμα όπως λένε πολλοί πολιτικοί καθώς το στρατιωτικό αποτέλεσμα έχει κριθεί» υπογραμμίζει ο Κρουκ. Το πραγματικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν είναι στη Γενεύη αλλά στα πεδία της μάχης στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι.

Ο πράκτορας τη ΜΙ6 εκτιμά πως σύντομα η Συρία θα μπορέσει να ξαναφτιάξει ένα σταθερό περιφερειακό κράτος ενώ η Ρωσία και το Ιράν θα βρίσκονται από θέση ισχύος στην περιοχή. Για τη Δύση υποστηρίζει πως το «αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε»…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου