Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ερντογάν σε Τουρκάλες: Κάντε τουλάχιστον 3 παιδιά


"Ατελής" η ζωή μιας γυναίκας αν δεν αποκτήσει παιδιά, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος πρόσθεσε: "Ισχυρές οικογένειες οδηγούν σε ισχυρά έθνη"


Να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, προέτρεψε την Κυριακή τις Τουρκάλες ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η ζωή μιας γυναίκας είναι "ατελής", αν δεν αποκτήσει απογόνους.

Τα συγκεκριμένα σχόλια του Ερντογάν είναι τα τελευταία σε μια σειρά προτροπών και συμβουλών που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των γυναικών να συμβάλουν στην ενίσχυση του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος πάντως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

Ο Ερντογάν τόνισε, επίσης, ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής των γυναικών που εργάζονται, αρκεί αυτό να μην αποτελεί "εμπόδιο" στο να κάνουν παιδιά.

"Απορρίπτοντας την μητρότητα, εγκαταλείπουμε την ανθρωπότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Συνδέσμου των Γυναικών και της Δημοκρατίας.

"Θα ήθελα να προτείνω να κάνετε τουλάχιστον τρία παιδιά. Το γεγονός ότι μια γυναίκα είναι απορροφημένη από την επαγγελματική της ζωή, δεν πρέπει να την αποτρέψει από το να γίνει μητέρα", ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει κάνει "σημαντικά βήματα" στην υποστήριξη των εργαζομένων μητέρων.

Και συνέχισε: "Μια γυναίκα που λέει "δεν μπορώ να γίνω μητέρα γιατί εργάζομαι", στην πραγματικότητα αρνείται τη θηλυκότητά της. Μια γυναίκα που απορρίπτει τη μητρότητα και αποφεύγει να είναι στο σπίτι, ούσα επιτυχημένη όμως στην επαγγελματική της ζωή, είναι ελλιπής και ατελής".

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο πληθυσμός αυξήθηκε πέρσι σε 78.741.000 ενώ το 2000 ο αριθμός ήταν μικρότερος των 68 εκατ.

Καταλήγοντας, ο Ερντογάν δήλωσε: "Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλους στόχους και για να επιτευχθούν θα πρέπει να κινητοποιηθεί κάθε μέλος του έθνους. Ισχυρές οικογένειες οδηγούν σε ισχυρά έθνη".

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει τέσσερα παιδιά, δύο γιους και ισάριθμες κόρες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου