Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Γερμανός Αρχιτέκτονας: «Να γκρεμίσουμε εκκλησίες και να χτίσουμε τζαμιά»


Ένας Γερμανός αρχιτέκτονας πρότεινε, για να ενταχθούν καλύτερα οι μετανάστες στη γερμανική κοινωνία, να γκρεμιστούν εκκλησίες και στη θέση τους να ανεγερθούν περίοπτα τζαμιά.

Σε συνέντευξή του στη Die Tageszeitung, ο Ιωακείμ Ράινινγκ (Joaquim Reinig) είπε ότι το Αμβούργο είναι ανάγκη να οικοδομήσει περισσότερα τζαμιά.

Το επιχείρημά του είναι ότι για να ενταχθούν οι μετανάστες στη Γερμανία δεν πρέπει να φοβούνται. Και αυτό θα το πετύχει η Γερμανία χτίζοντας περίοπτα τζαμιά.

Δεν ξέρουμε, βεβαίως, αν και το υποπτευόμαστε, εάν ο ίδιος θέλει να αναλάβει και να τα κτίσει τα τζαμιά (διότι για τη δουλειά του μιλάει στην ουσία), αλλά φρόντισε να πουλήσει «κουλτουριάρικη» τρέλα στην εφημερίδα, λέγοντας:

«Ο εμφανής μιναρές ενταγμένος σε μοντέρνα αρχιτεκτονική στέλνει μήνυμα στους μετανάστες: Μην φοβάστε ότι θα χάσετε την ταυτότητά σας σε αυτή την κοινωνία», είπε.

Να σημειωθεί βεβαίως ότι όλες αυτές οι «εξυπνάδες» ειπώθηκαν σε μια εφημερίδα αριστερίστικη και αυτοδιαχειριζόμενη, που «έκθαμβη» μπροστά στον «ανθρωπισμό» των μοντέρνων τζαμιών δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τον Ράινινγκ εάν φαντάζεται τον εαυτό του και αρχιτέκτονά τους.

«Η επιθυμία τους να είναι Γερμανοί πολίτες μπορεί να συνυπάρξει με το να είναι και ενεργοί πιστοί», ισχυρίστηκε ο αρχιτέκτονας όταν νέες έρευνες – δημοσκοπήσεις σε σχέση με την τουρκική κοινότητα στη Γερμανία δείχνουν ότι τουλάχιστον οι μισοί Τούρκοι μετανάστες θεωρούν τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) ανώτερο των γερμανικών νόμων και οι πιο πιστοί είναι οι νεολαίοι.

Προφανώς και τους έχει «διαφύγει» η πραγματικότητα, ότι το Ισλάμ ούτε ενσωματώνεται, ούτε εντάσσεται και φυσικά ποτέ δεν αφομοιώνεται.

Η πόλη του Αμβούργου είναι μια πόλη-κράτος της γερμανικής ομοσπονδίας. Ως μια πόλη-κράτος, το Αμβούργο έχει τη δική του τοπική κυβέρνηση και τη Γερουσία του Αμβούργου.

Ο Ράινινγκ αναφέρθηκε σε μια έκθεση του 2013 η οποία έγραφε ότι υπάρχει «άμεση ανάγκη» για τζαμιά στην περιοχή. Όπως συμπλήρωσε, αυτή ήταν η αιτία που η Στέφανι Μπεργκ, πολιτικός των Πράσινων, είχε ρίξει το σύνθημα «ένα τζαμί σε κάθε γειτονιά».

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η Γερουσία του Αμβούργου συνεργάζεται στενά με την Τουρκική Ισλαμιστική Ένωση Θρησκευτικών Ζητημάτων (DITIB), που -συμπληρώνουμε- έχει δεχθεί κριτική από Γερμανούς υπουργούς ότι ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Ράινινγκ υποστήριξε ότι υπάρχει χώρος για τζαμιά στο Αμβούργο καθώς πολλές εκκλησίες της περιοχής έχουν ερημώσει και «εγκαταλειφθεί». Αυτό σημαίνει, είπε ο ίδιος, «θεωρητικά 50 τοποθεσίες για νέα τζαμιά».

Όταν του επεσήμανε η εφημερίδα ότι η μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά μπορεί να προκαλέσει αναταραχές, ο ίδιος απάντησε ότι οι εκκλησίες πρέπει να κατεδαφιστούν αντί να μετατραπούν σε τζαμιά. Πρέπει και να χτίσει ο άνθρωπος. Και συνέχισε:

«Ιουδαίοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είναι όλοι μέλη αβρααμικών θρησκειών, που σημαίνει ότι θεολογικά είναι αδέλφια και αδελφές. Έχουν τόσες ομοιότητες που δεν πρέπει να φοβούνται [ο ένας τον άλλον]».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου