Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Άδειες λειτουργίας στα παράνομα τζαμιά δίνει ο Φίλης


Είχε συνάντηση με εκπρόσωπους μουσουλμανικών κοινοτήτων


Άδειες λειτουργίας στα άτυπα τζαμιά υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνάντησή του με εκπροσώπους μουσουλμανικών κοινοτήτων. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί με την τήρηση των προβλεπομένων από τον νόμο προϋποθέσεων ενώ επανέλαβε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Στρασβούργο για δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Ο κ. Φίλης συναντήθηκε στο υπουργείο Παιδείας με εκπρόσωπους μουσουλμανικών κοινοτήτων ενώ στη συνάντηση, στην όποια ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού και γενικότερα κοινωνικού χαρακτήρα.

Σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, όπως τονίστηκε από το υπουργείο, ο κ. Φίλης άκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων των Μουσουλμάνων. Ο υπουργός τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φροντίσει ώστε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν όσα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

    «Οι Μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στη χώρα μας και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά. Με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού δίνουμε δημόσιους χώρους για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι».


Αναφερόμενος στο θέμα της ίδρυσης τεμένους στην Αθήνα, ο υπουργός είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μόλις χθες ανέφερε στο Στρασβούργο ότι θα δημιουργηθεί Τζαμί στην Αθήνα, καθώς και μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Μετά την αποδόμηση της οικονομίας η ιδεοληψία των κυβερνώντων προχωρά και στην αποδόμηση (ευθεία επίθεση) των ειδικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας, αγνοώντας επιδεικτικά την βούληση της τεράστιας μερίδας του ελληνικού πληθυσμού και ακολουθώντας πιστά την εθνομηδενιστική του πολιτική αλλά και τις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου