Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Πάπας: Οι χριστιανοί πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους γκέι



Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε επιστρέφοντας από την Αρμενία όπου βρέθηκε μια δήλωση που θα συζητηθεί, καθώς υπερασπίστηκε τους ομοφυλόφιλους ζητώντας συγχώρεση


"Επαναλαμβάνω από αυτό που λέει η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας: ότι δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις αλλά να τυγχάνουν σεβασμού" ήταν τα λόγια του Ποντίφικα απαντώντας σε ερώτηση για τους γκέι που του έγινε σε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια επιστροφής του από επίσκεψη στην Αρμενία.

"Η εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγχώρεση για απρεπή συμπεριφορά. Και όταν λέω Εκκλησία, εννοώ τους χριστιανούς. Η Εκκλησία είναι ιερή, εμείς είμαστε οι αμαρτωλοί' σημείωσε ο Πάπας και συνέχισε "Πιστεύω πως η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγχώρεση όχι μόνο από τους γκέι αλλά επίσης τους φτωχούς, τις γυναίκες που τις έχουν εκμεταλλευτεί, τα παιδιά που εργάζονται. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα όπλα που έχει ευλογήσει" είπε ο Πάπας Φραγκίσκος προκαλώντας για άλλη μια φορά εντύπωση για το προοδευτικό κήρυγμα αγάπης του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς είναι η πρώτη φορά που Πάπας ζητά συγχώρεση απευθυνόμενος στην κοινότητα των γκέι. Το 2000 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, που έχει ανακηρυχθεί  Άγιος από την Καθολική εκκλησία είχε ζητήσει συγχώρεση από διάφορες ομάδες ανθρώπων όπως ο εβραϊκός λαός, οι μετανάστες και οι γυναίκες όχι όμως από τους γκέι.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου