Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Με Σόιμπλε και Λαγκάρντ στη Λέσχη Bilderberg ο Μητσοτάκης


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι προσκεκλημένος στην 64η συνάντηση που θα γίνει στη Δρέσδη της Γερμανίας στις 9-12 Ιουνίου 2016


Συνεχίζει το χτίσιμο των διεθνών του σχέσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θα βρίσκεται στη Δρέσδη της Γερμανίας το τετραήμερο 9 με 12 Ιουνίου προκειμένου να πάρει μέρος στην 64η συνάντηση της λέσχης Bilderberg.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που θα λάβει μέρος στην φετινή συνάντηση του κλειστού αυτού διεθνούς club, στο οποίο θα συμμετέχουν 130 άτομα από 20 χώρες του κόσμου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στον κατάλογο είναι ακόμη τα ονόματα του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν, του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και του Μπενουά Κερέ, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Αυτό θα είναι ουσιαστικά το τέταρτο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη μετά τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο όπου είχε και συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στους στόχους του προέδρου της ΝΔ μέσα από αυτές τις επαφές να οικοδομήσει ένα αξιόπιστο διεθνές προφίλ, να κάνει γνωστές τις θέσεις του για το ελληνικό ζήτημα και να σφυρηλατήσει διεθνείς συμμαχίες.

Κατά το παρελθόν προσκεκλημένοι σε ετήσιες συναντήσεις της λέσχης Bilderberg ήταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων και πρώην πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργοί.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου