Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα


Ο Βορειοκορεάτης πρεσβευτής, Xιουν Χακ Μπονγ, χαρακτήρισε «ανθρώπινα αποβράσματα» τους «λιποτάκτες» που εγκαταλείπουν την χώρα


Έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ είναι η Βόρεια Κορέα, δηλώνει ο πρεσβευτής της Πιονγιανγκ στη Βρετανία, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή σκληρή γλώσσα για τους μετανάστες που αναζητούν καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες, μακριά από την Πιονγιανγκ.

Σε συνέντευξή του στο Sky News, o Βορειοκορεάτης πρεσβευτής, Xιουν Χακ Μπονγ, χαρακτήρισε ως «ανθρώπινα αποβράσματα» και «ζώα» τους «λιποτάκτες» που εγκαταλείπουν την χώρα για για γλιτώσουν από τις διώξεις των βορειοκορεατικών αρχών αλλά και τη φτώχεια. Ο Xιουν Χακ Μπονγκ τόνισε, επίσης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη, οποτεδήποτε να πλήξει με πυρηνικούς πυραύλους τις κοινές ασκήσεις Νοτίου Κορέας-ΗΠΑ.

Η συνέντευξη δόθηκε στον χώρο της βορειοκορεατικής πρεσβείας, στο Άκτον του δυτικού Λονδίνου, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να πατήσει πρώτη το «πυρηνικό κουμπί» και όχι να περιμένει την Ουάσινγκτον, ο Χακ Μπονγκ τόνισε ότι «οι Βορειοκορεάτες είναι φιλειρηνικός λαός. Δεν θέλουν τον πόλεμο. Αλλά δεν φοβούνται και τον πόλεμο. Αυτή είναι η πολιτική της χώρας μας».

Οι ετήσιες αμερικανο-νοτιοκορεατικές ασκήσεις θεωρούνται από τις αρχές της Βόρειας Κορέας ως πράξη επίθεσης, ενώ Νότια Κορέα και ΗΠΑ κάνουν λόγο για «αμυντικές ασκήσεις». Ο πρεσβευτής της Βορείου Κορέας επεσήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ περιμένουν η Βόρεια Κορέα να χαλαρώσει ώστε να εξαπολύσουν το πρώτο χτύπημα.

Κι ενώ ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης έκανε αυτές τις  δηλώσεις σε βρετανικό μέσο, η εφημερίδα «Independent» επεσήμανε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ηνωμένων Εθνών διεξάγει νέα έρευνα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Πιονγιανγκ.

Υπό το φόβο ότι θα φυλακιστούν ή ότι θα νιώσουν στο «πετσί» τους την σκληρότητα των αρχών της Βορείου Κορέας, πολλοί μετανάστες εγκαταλείπουν την Πιονγιανγκ, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Μεταβαίνουν μέσω Κίνας σε άλλες χώρες της Ασίας και της Ρωσίας για να βρουν εκεί καταφύγιο. Εάν όμως εντοπιστούν από τις αρχές του Πεκίνου, τότε στέλνονται πίσω στον σύμμαχο της Κίνας, την Β. Κορέα, κι εκεί τιμωρούνται αυστηρά ή καταδικάζονται ακόμα και στην εσχάτη των ποινών.
 




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου