Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το μυστήριο του γιγαντιαίου βράχου Waffle


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στις ΗΠΑ


Ο γιγαντιαίος βράχος στη δυτική όχθη της λίμνης Jennings Randolph συνεχίζει να προβληματίζει τους ερευνητές και τους επισκέπτες.

Εντύπωση προκαλεί η περίεργη δικτυωτή διαμόρφωση που αποτυπώνεται στην πλευρά του βράχου. Πρόκειται άραγε για μια απλή γεωλογική παραξενιά ή είναι το υπόλειμμα μιας αρχαίας τεχνολογίας; Το πρόβλημα πάντως είναι ότι η πέτρα χρονολογείται πριν 250.000.000 χρόνια.

Το κουβάρι των γεωμετρικών σχημάτων είναι τόσο καλά και άριστα δομημένα, ώστε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Αν όμως δεν πρόκειται για φυσική δομή, αυτό θα σήμαινε ότι η καταγωγή της αποδίδεται σε έναν αρχαίο πολιτισμό, που είχε στην κατοχή του μια άγνωστη προηγμένη τεχνολογία.

Μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι ο βράχος δείχνει σαφέστατα, δείχνει σημάδια που προκαλούνται από την έντονη ακτινοβολία που απέμεινε από την ανασκαφή ενός διαστημικού σκάφους, που προσγειώθηκε στη γη αιώνες πριν, ή ίσως πιο πρόσφατα.Το γεγονός είναι ότι μέχρι να υπάρξει μια οριστική απάντηση, ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θέλει.

Ο βράχος Waffle βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις Δυτικές όχθες της λίμνης Jennings Randolph,που βρίσκεται στην πλατεία όπου ο πρόσβαση είναι προς το παρατηρητήριο της λίμνης.

Όπως γράφει η Saturday Evening Post, η ανακάλυψη του βράχου έγινε το 1984.

Η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι ο βράχος είναι ένας φυσιολογικός σχηματισμός. Παραδέχονται όμως ότι αυτοί οι σχηματισμοί είναι αρκετοί σπάνιοι. Η μόνη άλλη γνωστή παρόμοια πέτρα βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Τea Creek Mountain στην Pocahontas County στη Δυτική Βιρτζίνια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου