Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ετοιμάζονται για νέα Ίμια στο Αιγαίο οι Τούρκοι


Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απορρίπτει τις ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις σε νησιά του Αιγαίου


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απέρριψε τις ελληνικές διεκδικήσεις!!!! επί σειρά “αμφισβητούμενων” νησιών κοντά στις «τουρκικές ακτές» του Αιγαίου ως άκυρες, αποκαλώντας την περιοχή «αρχιπέλαγος των  τουρκικών νησιών», περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση, σε αυτό που αποκαλείται (από τους Τούρκους )«Γκρίζες Ζώνες», γράφει η τουρκική εφημερίδα todayszaman.com. Με λίγα λόγια με μία ομιλία του στην τουρκική βουλή ο Γκιλμάζ “γκριζάρισε όλο το Αιγαίο” .

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ αμφισβήτησε το διεθνές καθεστώς των νησιών, λέγοντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απολαμβάνει την εδαφική κυριαρχία της σε μια σειρά από νησιά και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει οριστικοποιηθεί από την  Ελλάδα , αναφέροντας τα με το  περιστασιακό όρο στα τουρκικά ως «EGAYDAAK», συνεχίζει το άρθρο.!!!!

Όταν ο Υπουργός άμυνας της Τουρκίας δηλώνει τέτοια πράγματα , τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές το επόμενο διάστημα για την χώρα μας……

«Η Ελλάδα έχει μόνο εκ των πραγμάτων, και  προσωρινά, κανόνα κυριαρχίας πάνω στα νησιά με την ονομασία  EGAYDAAK και η διοίκηση της εκεί δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα νησιά αυτά είναι  έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε σε απάντηση του στους βουλευτές  της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησαν την πολιτική του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Κόμμα) ,  σχετικά με την Συρία και το Αιγαίο, ο ίδιος.

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης ρώτησε αν ο τουρκικός στρατός έχει αναστείλει τις ναυτικές περιπολίες στα νησιά αυτά , αποκαλώντας παράλληλα  αρκετές πτήσεις ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή  ως «ελληνική επιθετικότητα» κοντά στις τουρκικές ακτές,   σε μια εποχή όπου η ελληνική σημαία φέρεται να υπάρχει  πάνω από μια σειρά από ακατοίκητες νησίδες αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας.  δήλωσε ο Axmet  Duran Bulut,  βουλευτής  του  αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού  Κόμματος  (ΜΗΡ),  το οποίο κατηγορεί  την κυβέρνηση του κόμματος AKΡ που υπέκυψε σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί, ” ελληνικός εκφοβισμός”  στην περιοχή, αφήνοντας 16 τουρκικά  νησιά υπό   ελληνικό έλεγχο.

Η ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ των Τούρκων βουλευτών   της αντιπολίτευσης με τον  Τούρκο  υπουργό άμυνας οδήγησε στην παραδοχή από τον ίδιο  , ΑΚΟΥΣΟΝ –ΑΚΟΥΣΟΝ «ότι  η Τουρκία δεν έχει σταματήσει ποτέ τις εδαφικές διεκδικήσεις της στα νησιά αυτά, τα οποία έμειναν εκτός του πεδίου εφαρμογής των συνθηκών με τις οποίες  δόθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και από τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947».

Τα Δωδεκάνησα που αναφέρονται στο άρθρο 15 της Λωζάνης μεταφέρθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα το 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων. Οι  παρατηρήσεις του Γιλμάζ απέτυχαν να εξηγήσουν την κάλυψη της γεωγραφικής περιοχής και τις νησίδες που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι διαθέτει ακόμη την κυριαρχία της .

Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, τα χωρικά ύδατα, ο  εναέριος χώρος, οι  περιοχές πληροφοριών πτήσης και το μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς των ελληνικών νησιών κοντά στις τουρκικές ακτές αποτελούν τις βασικές αρχές των διαφορών μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  .

Σύμφωνα με ανάλυση στο   pentapostagma.gr, δεν υπάρχει γλώσσα λανθάνουσα από τα στόμα του Τούρκου Υπουργού Άμυνας. Οι Τούρκοι θεωρούν όχι μόνο τα 16 νησιά, αλλά μια σειρά από νησίδες και βραχονησίδες, ότι διαθέτουν  καθεστώς ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ. Πιθανών αυτή η πίεση της Τουρκίας αυτή την δεδομένη στιγμή να εκπορεύεται και από το Βερολίνο, λόγω των ελληνικών διαπραγματεύσεων . Άλλωστε μια ζωή ήταν σύμμαχοι αυτοί οι δύο, τώρα όμως τα γεωπολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει .

Η ρωσική Αρκούδα και ο Κινεζικός δράκος διαθέτουν συμφέροντα στην περιοχή τα οποία δεν πρόκειται  να «τα αφήσουν στα χέρια» του Ερντογάν , που ψάχνει για τους  «αδελφούς Τατάρους στην Κριμαία, εξοργίζοντας τον Β.Πούτιν ».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου